Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Επιστροφή στις αγορές το 2018

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους ήταν το μήνυμα που έστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, προσθέτοντας πως στόχος είναι να επιστρέψει η χώρα στις αγορές από τα μέσα του 2018.



Σε συνέντευξη του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ, ο κ. Στουρνάρας απορρίπτει το σκεπτικό Σόιμπλε ότι η ελάφρυνση χρέους θα χαλαρώσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως η άποψη αυτή αποτελεί μια ακραία εκδοχή του λεγόμενου «ηθικού κινδύνου». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος τον παρουσιάζει ως τον πραγματικό αρχηγό της αντιπολίτευσης παρά την εικόνα αρμονικής συμβίωσης με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος «πολύ θα ήθελε να είχε κάποιον δικό του σε αυτήν την καρέκλα», όπως επισημαίνεται στον πρόλογο της συνέντευξης.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα, είναι να εξειδικεύσουμε όλα τα μέτρα για το χρέος» καθώς οι αγορές χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους ενώ τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΚΤ χρειάζονται συγκεκριμένες πληροφορίες για να προχωρήσουν στις αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εκτίμησε. Μάλιστα εξήγησε πως υπάρχουν πολλές επιλογές στο πλαίσιο πάντα της απόφασης του Eurogroup. «Μία τέτοια επιλογή, εκτός από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, θα μπορούσε να είναι η επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων για ένα διάστημα περίπου 20 ετών και μια 20ετής περίοδος για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων που αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποιούνται σε 20 ισόποσες ετήσιες δόσεις».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com