Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Στα 48 λεπτά ημερησίως ο ποιοτικός χρόνος της ελληνικής οικογένειας

Η έλλειψη ποιοτικού χρόνου είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνική οικογένεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Focus Bari, η Vodafone Ελλάδος και τα αποτελέσματα της δημοσιοποιήθηκαν .





Βάσει της πανελλαδικής έρευνας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 γονέων με παιδιά έως 18 χρονών, οι γονείς θεωρούν ότι ο ποιοτικός χρόνος που περνά όλη η οικογένεια μαζί, είναι, κατά μέσο όρο 177 λεπτά ημερησίως, ήτοι περίπου τρεις ώρες. Στην πράξη όμως, μετά από αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της οικογένειας (μεθοδολογία Day After Recall), ο ποιοτικός χρόνος που περνά συνολικά η οικογένεια είναι σημαντικά μικρότερος - μόλις 48 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα. Μάλιστα, η έρευνα δείχνει ότι ο ποιοτικός αυτός χρόνος τις καθημερινές είναι μόλις 31 λεπτά και αυξάνεται στα 73 λεπτά το Σάββατο και στα 108 ευρώ την Κυριακή.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι το 80% των γονέων θεωρεί ότι ο ποιοτικός χρόνος που περνά με τα παιδιά τους είναι λιγότερος από αυτόν που θα ήθελαν.

Μαζί με τα παιδιά
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σιώμο, Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, «ποιοτικός χρόνος είναι αυτός κατά τον οποίο οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μοιράζονται εμπειρίες, κάνουν δραστηριότητες όλοι μαζί σαν οικογένεια που αποτελούν πηγή ικανοποίησης για τα παιδιά και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς, γνωσιολογικό, ψυχοκινητικό και συναισθηματικό».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com