Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Θα πληρωθούν και τον Ιανουάριο κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και ΚΕΑ

Για έναν επιπλέον μήνα θα παραταθεί η καταβολή του επιδόματος ενοικίου, η πίστωση των καρτών σίτισης και η πληρωμή του ΚΕΑ που αφορά τους πολίτες των 30 δήμων της χώρας.



Αυτό εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου σημειώνοντας ότι λόγω της καθυστέρησης της υλοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή και τον Ιάνουαριο των χρημάτων για την κάρτα σίτισης και του επιδόματος ενοικίου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τόνισε ότι θα παραταθεί και θα πιστωθεί και τον Ιανουάριο η κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου λόγω της μικρής καθυστέρησης που θα προκύψει στην πληρωμή του καθολικού κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Η κάρτα σίτισης ήταν να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνεται ώστε να μην δημιουργηθεί “κενό” στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Παράλληλα θα υπάρξει παράταση για το πιλοτικό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 30 δήμους που επίσης ίσχυε έως το τέλος του 2016 όπως διαβεβαίωσε η κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με την υπουργού στους περίπου 150.000 δικαιούχους της κάρτας σίτισης και τους περίπου 30.000 του επιδόματος ενοικίου θα καταβληθολυν κανονικά στους λογαριασμούς τους, οι προβλεπόμενες πιστώσεις.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com