Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ονόματα - εκπλήξεις στην ανανέωση της ΝΔ

Το «Σχέδιο Διεύρυνσης» θέτει σε πλήρη εφαρμογή ο Κυρ. Μητσοτάκης και η επιτελική ομάδα βουλευτών και στελεχών που τον πλαισιώνουν, σε μια προσπάθεια να μετατοπιστεί προς το Κέντρο η φυσιογνωμία, αλλά και η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.




Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί με κάθε τρόπο να βάλει και «φρένο» στις πρώτες «εστίες» λαϊκισμού, καθώς «εντοπίστηκαν» βουλευτές και στελέχη να... υπερβάλουν σε υποσχέσεις σε ομιλίες τους προς τους ψηφοφόρους.

Η «επιχείρηση διεύρυνσης» θα κινηθεί ταυτόχρονα σε δύο άξονες με καταρχήν στόχο τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης του κόμματος και παράλληλα της «δεξαμενής» των στελεχών της με πρόσωπα που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, την αγορά ή την επιστημονική κοινότητα και τα οποία θα πλαισιώσουν τόσο τους εκλογικούς συνδυασμούς όσο και τον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό, όταν και άμα η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι πρόεδρος της ΝΔ δεν προτίθεται να κυβερνήσει μόνο με το στενό στελεχικό δυναμικό της ΝΔ, αλλά προτίθεται να δημιουργήσει «μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, τόσο με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στην παρούσα φάση, όσο και αμέσως μετά τις εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας».

Η ΝΔ, τονίζουν «μετά από πολλά χρόνια παράγει εκ νέου πολιτική και ταυτόχρονα ανανεώνεται σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού» και σημειώνουν πως έχει ξεκινήσει μια τολμηρή διαδικασία ανοίγματος στην κοινωνία, η οποία έχει ήδη απτά αποτελέσματα.

«Με κοινό όραμα»
Σήμερα, στη ΝΔ σημειώνουν «εντάσσονται άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, αλλά με κοινό όραμα να δουν ξανά την Ελλάδα μια κανονική χώρα, ενώ την ίδια στιγμή, αναδεικνύονται νέα στελέχη που αξιοποιούνται άμεσα στο κόμμα με την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης». Το Μητρώο Στελεχών, προσθέτουν, «φέρνει ανθρώπους εκτός του στενού κομματικού πυρήνα, αλλά με υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση που λειτουργούν στις ομάδες που διαμορφώνουν το πρόγραμμα». Οι ίδιοι υποστηρίζουν επίσης ότι εκατοντάδες πολίτες, που δεν είχαν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη και πως «όλοι αυτοί αξιολογούνται, όχι με γνώμονα τις γνωριμίες τους, αλλά με βάση το βιογραφικό τους και τη διάθεσή τους να προσφέρουν».

Ταυτόχρονα στην οδό Πειραιώς, αν και αποφεύγουν να μιλήσουν με ονόματα, αφήνουν να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες προσχωρήσεις στελεχών, ενδεχομένως και νυν ή πρώην βουλευτών, από άλλους πολιτικούς χώρους, ανάλογες με την προχώρηση του Ιασ. Φωτήλα και της «Δράσης» του Θ. Σκυλακάκη. Το βάρος της «επιχείρησης διεύρυνσης» θα «σηκώσει» προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του την Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όταν και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης σε ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα, επισημαίνοντας πως «οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Σας θέλουμε κοντά μας. Χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σύνθεσης. Μακριά από εμάς κάθε ίχνος αλαζονείας και ρεβανσισμού».

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Κύκλοι της οδού Πειραιώς, «αποκρυπτογραφώντας» την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, έλεγαν ότι αυτή αφορά «τόσο τους απλούς ψηφοφόρους, όσο και εκείνους που θέλουν να συνεισφέρουν και με κάτι παραπάνω από την ψήφο τους». Θέλουμε, τονίζουν, «να προσεγγίσουμε με τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας και τους πολίτες εκείνους που βλέπουν ακόμη τη ΝΔ με μια δικαιολογημένη καχυποψία και δυσπιστία, προκειμένου να τους πείσουμε πως η ΝΔ αλλάζει και γίνεται ένα σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό ευρωπαϊκό κόμμα που αξίζει να το ακούσουν».

Εστιασμένη στους... καχύποπτους ήταν άλλωστε και η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη την Τετάρτη, όταν ζήτησε από τους πολίτες... «να μετρήσετε την αξιοπιστία των προτάσεών μας. Να μας αξιολογήσετε. Να συγκρίνετε τις δικές μας τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων».

Μετά το Εurogroup
Επίθεση για την οικονομία

Αιχμές τόσο για την πολιτική της κυβέρνησης, όσο και για την τακτική των Ευρωπαίων εταίρων μας, άφησε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τις προχθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο», καθώς «με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις και έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια». Αφήνουν, πρόσθεσε «τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη. Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη». Η κυβέρνηση, τόνισε «έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν». Είμαι έτοιμος, κατέληξε «είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

Ο Κυριάκος κόβει... μαχαίρι τις υποσχέσεις
«Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ένα καλό... απομυθοποίησε οριστικά το λαϊκίστικο αφήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, με την ομιλία του την Τετάρτη, έστειλε και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, καθώς το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν «κρούσματα» με... ίχνη λαϊκισμού. Πληροφορίες που έφτασαν στην οδό Πειραιώς έκαναν λόγο για ομιλίες βουλευτών και στελεχών, κυρίως στην περιφέρεια, οι οποίοι «μπήκαν στον πειρασμό της υποσχεσιολογίας», υπερβαίνοντας τα όσα έχει εξαγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ετσι, αντί για κατ΄ ιδίαν συστάσεις (οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν), ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει και δημοσίως «φρένο», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «παρεκκλίσεις υποσχέσεων και λαϊκισμού».

Η ΝΔ, τόνισε «είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση της πολιτικής αλλαγής. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε καλά και να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις του μέτρου και του ορθού λόγου, διευρύνοντας τους ορίζοντες του κόμματός μας και εκφράζοντας όλους τους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική του λαϊκισμού και του ψεύδους».

Δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανέναν, επισήμανε «την επόμενη των εκλογών να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του. Πρωταγωνιστής σε video, όπως αυτά που κυκλοφορούν για τον κ. Τσίπρα, με ευκαιρία την επέτειο των δύο ετών, δεν πρόκειται να γίνω».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης «θα το πετύχει με τον δικό της τρόπο. Με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, κυρίως, όμως, με τη δύναμη της αλήθειας. Είναι δύσκολος δρόμος, αλλά είναι έντιμος και ο μοναδικός δρόμος και αυτόν θα ακολουθήσω».

Αν υπάρχει ένα καλό που έκανε ο κ. Τσίπρας, κατέληξε «είναι ότι απομυθοποίησε οριστικά το λαϊκίστικο αφήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση και αυτή η εμπειρία σίγουρα κόστισε πάρα πολύ».

Ταυτόχρονα συνεργάτες δε του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν με έμφαση πως «μόνο αν καταλάβουν όλοι πως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του πλειστηριασμού υποσχέσεων, θα ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα». Μόνο έτσι, τονίζουν «θα κλείσει, οριστικά και αμετάκλητα, το κεφάλαιο του λαϊκισμού και του ψέματος. Η ΝΔ, καταλήγουν «στοχεύει μέσα από τη διαδικασία της πολιτικής αλλαγής να αποκαταστήσει και τις αξίες του πραγματισμού, του ορθού λόγου, της αλήθειας, της μεθοδικότητας, του μέτρου, της αποτελεσματικότητας».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com