Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΟΛ με την αποδοχή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλου, της ευθύνης να συμβάλει στη διάσωση του Συγκροτήματος.




Λίγα λεπτά πριν από τις 11.30 το βράδυ στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος αναρτήθηκαν τα παρακάτω:

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Β. Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

« Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».

Σημείωναν δε οι ίδιες πηγές πως η απόφαση αυτή είναι «απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».


Η Νέα Δημοκρατία

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».



O Ευ. Βενιζέλος

Για χυδαίο και απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Στο σχόλιο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει:

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ» και καταλήγει: «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».



Στ. Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter:

"Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ."

ΔΗΜΑΡ

Τελικά ο νέος "επενδυτής" στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ! Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores !


 
website counter
friend finderplentyoffish.com