Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ας μη χαθεί τώρα η ευκαιρία

Οπως όλοι γνωρίζουν ο χρόνος είναι χρήμα κι όταν πρόκειται για την οικονομία, τότε το χρήμα είναι πολύ και κοστίζει ακριβά σε όλη τη χώρα.



Γι’ αυτό και πρέπει να τρέξουν όλοι στην κυβέρνηση να αποσαφηνίσουν τα γκρίζα σημεία του «προσυμφώνου» των Βρυξελλών, ώστε να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν η συμφωνία με τους δανειστές. Εχουν περάσει τρεις ημέρες από το Eurogroup και κανείς δεν γνωρίζει τι αποφασίστηκε και πότε θα ισχύσουν τα μέτρα που «κλείδωσαν». Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι τα μέτρα για το αφορολόγητο και τις συντάξεις, από πότε θα εφαρμοστούν και κυρίως ποια είναι τα «αντίμετρα» για την ανακούφιση όσων θα πληγούν.

Μια άχλη κυριαρχεί στη χώρα με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε επικοινωνιακό μπαράζ για να πείσει ότι η Ελλάδα νίκησε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν μεγάλη ήττα και οπισθοχώρηση.

Από την άλλη, στο εξωτερικό οι πιέσεις εντείνονται, ενώ τα ξένα ΜΜΕ καταγράφουν την ανησυχία και την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από τη ελληνική οικονομία.

Ολο το σκηνικό ασφαλώς δεν βοηθά τη χώρα να κεφαλαιοποιήσει την όποια επιτυχία καταγράφηκε στις Βρυξέλλες. Και δυστυχώς, η παράταση που δόθηκε, τόσο στην ελληνική πλευρά, όσο και στους δανειστές, να αναζητήσουν έναν έντιμο συμβιβασμό, δεν είναι προς όφελός μας.

Ο Γ. Στουρνάρας, χθες, μίλησε για τις καλές προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία, αλλά επισήμανε ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Κι εκεί ακριβώς πρέπει να ρίξει όλο το βάρος της η κυβέρνηση. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, ει δυνατόν να κλείσουν τα πάντα μέχρι το Πάσχα και να μην υπάρξουν εκκρεμότητες.

Αν η συμφωνία μετατεθεί για τις αρχές καλοκαιριού, τότε θα αρχίσουν να «ζώνουν τα φίδια» την οικονομία. Αν δε πάει για το φθινόπωρο, τότε θα είναι σίγουρη η καταστροφή.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com