Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΚ Αυτοί είναι οι πέντε στόχοι στο νέο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Πέντε στόχους περιγράφει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.




Οι στόχοι αυτοί αφορούν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, στη διευκόλυνση του επιχειρείν και του εμπορίου, την εξωστρεφή αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση με σεβασμό προς τον πολίτη, καθώς και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Προτεραιότητες για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι μεταξύ άλλων:

- το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και ο εκσυγχρονισμός των τελωνειακών υπηρεσιών,

- η επένδυση στην αξιοκρατική στελέχωση των υπηρεσιών,

- η βελτίωση των διαδικασιών οικειοθελούς συμμόρφωσης της οικονομίας, αλλά και των μεθόδων αναγκαστικής είσπραξης,

- η πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρεται στο εισηγητικό σημείωμα του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, «το παρόν σχέδιο αποτελεί το πρώτο βήμα και μέσω των μεσοπρόθεσμων μεταρρυθμιστικών έργων, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποδοτικού Οργανισμού». Το σχέδιο, όπως αναφέρεται, «θα επικαιροποιηθεί το επόμενο διάστημα, με την προσθήκη μεσοπρόθεσμων ποσοτικών δεικτών, οι οποίοι θα παρακολουθούνται και θα αναθεωρούνται λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες».

Επίσης, με δύο αποφάσεις του Γιώργου Πιτσιλή, αναζητούνται στελέχη για την ενίσχυση της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και για την κάλυψη της θέσης προϊσταμένου της διεύθυνσης Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com