Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο... Αδωνις έστειλε τη βόμβα στον Σόιμπλε!

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η είδηση από το Βερολίνο για την αποστολή πακέτου-βόμβας με αποδέκτη τον Σόιμπλε.




Από την Αττική και με φερόμενο ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, εστάλη ο φάκελος με τα εκρηκτικά στο ταχυδρομείο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε το πρωί από τη Γερμανική Αστυνομία.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής: Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.
Πριν από λίγο, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.
Ως αποστολέας αναγράφεται:
Spyridon - Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece
Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.
Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.
Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.
Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.
Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter. «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής » έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται προφανώς για μια απίστευτη προβοκάτσια που δεν χωρά σοβαρής συζήτησης, αλλά που θα πρέπει να ερευνηθεί.
adonis
Το ύποπτο δέμα εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης και όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Οπως ήταν επόμενο, σήμανε αμέσως συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ελέγξουν το πακέτο.
Το απόγευμα ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι το δέμα περιείχε όντως εκρηκτικά τα οποία και εξουδετερώθηκαν.
Σύμφωνα με τις αρχές, το δέμα είχε ως παραλήπτη τον ίδιο το Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο το περιεχόμενό του «προδόθηκε» από καλώδια που προεξείχαν.
Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αποστολέας να ήθελε να υπάρξουν θύματα. «Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Reuters.
Σημειώνεται ότι η αποστολή έγινε την μέρα που συζητείται ο προϋπολογισμός στην Μπούντεσταγκ.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com