Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Εξόφληση σε πολλές δόσει

Δύο νέα προγράμματα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, ενώ ήταν και η τελευταία ημέρα του προγράμματος «Δεύτερη Ευκαιρία» για την επανένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων.



Τα νέα προγράμματα, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, θα τρέξουν ως τις 31 Μαΐου 2017 και αφορούν σε οφειλές ως 1.000 ευρώ και σε οφειλές άνω των 1.000 ευρώ από νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Αναλυτικότερα προβλέπεται:

Α. για οφειλή έως 1.000 ευρώ ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται άμεσα

Β. για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δυο επιλογές:

• Αμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή

• Αμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Η ΔΕΗ διευκρινίζει επίσης ότι για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι Αγροτικοί πελάτες, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Εν τω μεταξύ από τα στοιχεία της ΔΕΗ προκύπτει ότι 57.000 πελάτες αξιοποίησαν την ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πρόκειται για εκείνους τους καταναλωτές, που ενώ είχαν ενταχθεί στο παλαιό πρόγραμμα της ΔΕΗ με τη ρύθμιση του χρέους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, έχασαν τον διακανονισμό γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν έγκαιρα κάποια από τις δόσεις.

Πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων (μαζί με τα ποσά που έχουν ρυθμιστεί) φθάνει τα 2,6 δισ. ευρώ και ότι η εταιρία θα προσλάβεί σύμβουλο εξειδικευμένο στην είσπραξη των οφειλών.

Τα χρέη στη Χαμηλή και Μέση Τάση ανέρχονται σε 1,650 διο. Ευρώ, εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί τα 700 εκατ, ευρώ, το Δημόσιο χρωστά 100 εκατ. ευρώ και έχει ρυθμίσει τα 40 εκατ. ευρώ, στην Υψηλή Τάση οι οφειλές φθάνουν στα 345 εκατ. ευρώ και έχουν διακανονιστεί 60 εκατ. ευρώ. Τέλος περί τα 500 εκατ. ευρώ θεωρούνται ότι έχουν «χαθεί» (επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.λπ.).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com