Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αλλαγές στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων

Αλλαγές στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η τροπολογία εισήχθη χθες σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία Οδηγίας της Ε.Ε. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος των ρυθμίσεων είναι η επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας, η αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλογής και η διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. Πιο αναλυτικά με την τροπολογία:




• Διευρύνονται οι δυνατότητες για μοριοδότηση της επιμόρφωσης υπαλλήλων από πιστοποιημένους φορείς. Η πιστοποιημένη επιμόρφωση και η επιμόρφωση που παρέχεται από τις σχολές/εθνικά κέντρα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης μοριοδοτείται με 10 μόρια ανά σεμινάριο επιμόρφωσης με ανώτατο όριο τα 40 μόρια.

• Με όμοιο τρόπο μοριοδοτείται και η επιμόρφωση που παρασχέθηκε αποκλειστικά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης πριν από τις 15 Μαΐου 2009. Για τη βαθμολογία του κριτηρίου της πιστοποιημένης επιμόρφωσης που προβλέπεται, λαμβάνεται υπόψη η επιμόρφωση κατά την τελευταία δεκαετία.

• Εξορθολογίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και η μοριοδότηση άσκησης καθηκόντων ευθύνης κατά την επιλογή προϊσταμένων και πλέον προβλέπεται ότι απαιτείται πραγματική άσκηση καθηκόντων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης ή Τμήματος αντίστοιχα, που έχει διανυθεί σε Υπουργεία, Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΝΠΔΔ, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ Α' και Β’ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών, καθώς και σε αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες.





 
website counter
friend finderplentyoffish.com