Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Οι βόμβες και η ζημιά στη χώρα

H υπόθεση με τα πακέτα-βόμβες σε Β. Σόιμπλε και Π. Τόμσεν δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση. Μπορεί οι «αποστολείς» των δεμάτων να προκαλούν θυμηδία και πολλοί να πιστεύουν ότι απλά πρόκειται για μια εξόφθαλμη προβοκάτσια, ωστόσο, οι συνέπειες για την Ελλάδα είναι πολλές.



Για πρώτη φορά μετά από καιρό η χώρα μας γίνεται πρώτο θέμα στα διεθνή δίκτυα. «Βόμβες από την Αθήνα σε Ευρωπαίους αξιωματούχους», λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης, κάτι που ασφαλώς δεν είναι τιμητικό και δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια στην Ελλάδα.

Το γεγονός και μόνο ότι οι αποδέκτες των βομβών είναι δύο από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής τραγωδίας, δείχνει ότι οι τρομοκράτες θέλουν να αποκτήσουν «λαϊκό έρεισμα». Με τα χτυπήματά τους, επιτυχημένα ή όχι, επιδιώκουν την επιδοκιμασία του κόσμου, αφού οι Σόιμπλε και Τόμσεν θεωρούνται μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα.

Πρόκειται περί ανόητης προσέγγισης που δεν αντέχει στοιχειώδους ανάλυσης. Και που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους τους «Πυρήνες της Φωτιάς», οι οποίοι αδιαφορούν για τη ζημιά που κάνουν στη χώρα. Και που θα ήταν πολύ χειρότερη, αν υπήρχαν θύματα.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν λύνονται ούτε με βόμβες, ούτε με νεκρούς. Ασφαλώς και δεν το αντιλαμβάνονται οι τρομοκράτες, όμως, είναι μεγάλη πρόκληση για τη συντεταγμένη πολιτεία να τους αντιμετωπίσει. Κυρίως θα πρέπει οι αρχές να ερευνήσουν πώς είναι δυνατόν να ταχυδρομούνται βόμβες από την Αθήνα και να φτάνουν μέχρι την αυλή υπουργείων και ξένων οργανισμών. Προφανώς και υπάρχει «τρύπα» στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να κλείσει, προτού καταγραφούν χειρότερες καταστάσεις.

Φτάνει το... εκρηκτικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις, δεν χρειάζονται και βόμβες, που προκαλούν ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com