Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πλαφόν εισοδήματος για μετάκληση αλλοδαπών

Ακαθάριστα έσοδα 20.000 ευρώ αν ο εργοδότης είναι φυσικό πρόσωπο και 60.000 ευρώ αν πρόκειται για επιχείρηση θα πρέπει να έχουν δηλώσει όσοι υποβάλλουν αίτηση για μετάκληση αλλοδαπών εργαζομένων.



Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση η αίτηση για μετάκληση με σχέση εξαρτημένης εργασίας θα συνοδεύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος της προηγούμενης χρήσης, από το οποίο θα προκύπτουν ακαθάριστα έσοδα 20.000 ευρώ, ανά άτομο, στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι φυσικό πρόσωπο ή πρόκειται για μετάκληση για απασχόληση στην αγροτική οικονομία.

Στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι επιτηδευματίας και λειτουργεί επιχείρηση οποιασδήποτε νομικής μορφής (πλην αυτών που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία), πρέπει να προκύπτει ότι έχει πραγματοποιήσει ακαθάριστα έσοδα κατ’ ελάχιστο ποσό 60.000 € που αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος εφόσον πρόκειται για ατομική επιχείρηση ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας νομικού προσώπου, εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, προς τον φορέα που απευθύνεται, στην οποία βεβαιώνεται η ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων.

Στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι επιχείρηση, η αίτηση θα υνοδεύεται και από στοιχεία από τα οποία να προκύπτει συνάφεια της ειδικότητας του πολίτη τρίτης χώρας με το αντικείμενο της επιχείρησης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com