Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η συνταγή κατά της φτωχοποίησης

Η αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία και την κοινωνία από τη ΓΣΕΕ δεν εκπλήσσει κανέναν. Κυρίως όσους ζουν την καθημερινότητα και κυρίως όσους δεν βάζουν το κεφάλι στην άμμο, όπως κάνουν αρκετοί εκ των πολιτικών.



Ασφαλώς για τη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος των Ελλήνων πολιτών δεν ευθύνονται αποκλειστικά τα κόμματα που κυβέρνησαν στα χρόνια των μνημονίων. Οι αδιέξοδες πολιτικές των δανειστών, οι λανθασμένες και πολλές φορές ακραίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, αλλά και η αβελτηρία του ελληνικού πολιτικού συστήματος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων αποτελούν τις βασικές αιτίες για τη σημερινή κατάσταση.

Το δυσάρεστο είναι ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν αποδέχεται τα λάθη της και δεν κάνει κινήσεις για να τα διορθώσει. Η τρόικα επιμένει σε μια συνταγή «δολοφονική» που θα οδηγήσει σε νέο γύρο φτωχοποίησης. Η δε κυβέρνηση αδυνατεί να βρει ουσιαστικές διεξόδους μέσω του εκσυγχρονισμού του δημοσίου και της μείωσης δαπανών από εκεί που πρέπει.

Κυρίως, όμως, οι πολιτικοί που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας, αδυνατούν να προχωρήσουν σε μια γενναία αναπτυξιακή πολιτική που θα φέρει επενδύσεις, θα ανοίξει τον δρόμο για να έρθουν οι ξένοι «παίκτες» και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνο με την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτών θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και θα μπει φρένο στις δραματικές συνέπειες που έχουν φέρει τα μνημόνια.

Περισσότερες δουλειές, καλύτερα αμειβόμενες, ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνονται στα ταμεία, φόροι που θα εισρέουν στο κράτος και ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω των επενδύσεων, είναι η συνταγή για να τελειώσει το «σκότος» που τυλίγει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com