Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών Τρίτη και Τετάρτη για διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών

Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών για τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές, ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές, και προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καθώς και την επόμενη Τετάρτη, 5 Απριλίου.




Για τους εκπαιδευτικούς, οι «προσωρινές», όπως αναφέρονται στην τροπολογία, ρυθμίσεις, αποτελούν «ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση».

Ακόμη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, αφού «δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε». Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει επίσης, «εξαιρετικά ανησυχητικό», το ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός, θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Έτσι, με βασικό και πάγιο αίτημα την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, αλλά και την πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής και τον μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο στη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Παιδείας και την Τετάρτη 29 Μαρτίου στη 1μ.μ., στη Βουλή.

Παράλληλα, έχει κηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) και για τις δύο ημέρες.

Ακόμη, την Τετάρτη 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στην Αθήνα (στα Προπύλαια), στη Θεσσαλονίκη (στο άγαλμα Βενιζέλου), στο Ηράκλειο (στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης), αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για την ημέρα αυτή, έχει κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-2 μ.μ.).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com