Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Εντατικοί έλεγχοι ξεκινούν για την πασχαλινή περίοδο, όπου παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.




Οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την πασχαλινή περίοδο πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές κ.λ.π.) με την εντατικοποίηση των ελέγχων, είτε αυτοτελώς, είτε με συναρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΔΟΕ, Υπουργείο Υγείας, κ.λ.π), για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών, και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού καθώς και σε επίκαιρα σημεία του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου, λιμάνια κ.λ.π.

Ειδικότερα θα πρέπει να ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:
- Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.
- Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη ) -ενδείξεις ιδίως δε σε περιπτώσεις ανακριβών -παραπλανητικών ενδείξεων.
- Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
- Την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων σε όλα τα στάδια διακίνησης. ->Την ελλιπή στάθμιση.
- Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στο Νόμο 4177/2013, στη με αριθμ. πρωτ. Α2-718/31 -07-2014 απόφαση.

Οι σχετικές επισημάνσεις θα πρέπει να αναγράφονται όπου αυτό απαιτείται τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα και να είναι άμεσα ορατές στους καταναλωτές. Θα πρέπει να αποφεύγονται εκφράσεις, σήματα ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη που ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραπλάνηση τον καταναλωτή.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com