Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Βαρουφάκης: Να φοβόμαστε λιγότερο τη δραχμή από το κλείσιμο της αξιολόγησης

Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα είναι «καταστροφικό» υποστήριξε ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.



Επανέλαβε εκ νέου την άποψή του ότι η κυβέρνηση, ενώ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση είπε ότι αυτό που υπάρχει είναι απλά μια καθυστέρηση αφού «η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι θα τα δεχτεί όλα».

Οπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηρισρτικά «δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση» και όλα θα κλείσουν μέχρι τον Ιούλιο οπότε η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 4 δισ. ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην ερώτηση αν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ανέφερε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».

Οπως υποστήριξε, η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Για μία ακόμη φορά δήλωσε δημόσια ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία.

Οπως αποκάλυψε μάλιστα είχε έρθει σε διαφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα μετά το δημοψήφισμα, όπου όπως υποστήριξε του είχε πει ότι «στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit».

Κατηγόρησε επίσης ανοιχτά το Β. Σόιμπλε για τα προβλήματα που δημιουργεί και για σκοπιμότητες πίσω από τις επιλογές του.

Τέλος, σε ερώτηση αν φοβάται ενδεχόμενο Ειδικό Δικαστήριο είπε χαρακτηριστικά: «Τους παρακαλώ να το κάνουν». Υποστηρίζοντας ότι αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να ακουστεί η αλήθεια...

 
website counter
friend finderplentyoffish.com