Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

EWG - Δεν συμφώνησαν για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα

Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες ημέρες, το πολύωρο EuroWorking Group δεν κατέληξε σε κάποια ημερομηνία ως προς το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Αν και συμφωνήθηκε ότι έχουν κλείσει ορισμένα μέτωπα, δεν κατέστη δυνατή η πλήρης γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Αθήνας και δανειστών.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το EuroWorking Group προειδοποίησε ότι αν χαθούν και οι επόμενες ημέρες, χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος κι ότι αν υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις στην επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7ης Απριλίου στην Μάλτα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά άφησε «θολό» το πότε θα συμβεί αυτό.

Προς την κατεύθυνση της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες κινείται το EuroWorking Group ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως οι διαβουλεύσεις έχουν πλέον επικεντρωθεί στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Αυτό δε σημαίνει πάντως ότι υπάρχει ρήξη, αλλά ενδεχομένως να χρειαστούν εντατικές συνομιλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε η τρόικα να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα και να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com