Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Β. Πατουλίδου: Απαιτούνται 100 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη

Σε 100 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που απαιτείται για την πλήρη αποκατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.Με αφορμή τη συζήτηση, στη Μητροπολιτική Επιτροπή, του θέματος που αφορούσε σε έργα συντήρησης που σχεδιάζουν οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, σε τμήματα του οδικού δικτύου, η κ. Πατουλίδου τόνισε, ότι για να βελτιωθεί η εικόνα των δρόμων και να φτάσει στο επίπεδο της Αττικής Οδού, θα έπρεπε να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις. Όμως αυτή τη στιγμή, με τα υπάρχοντα δεδομένα, γίνονται προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης, με παρεμβάσεις όπως εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ.
O περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της διοίκησης, Γιώργος Ασπασίδης, ανέφερε ενδεικτικά ότι, όπως έγινε γνωστό σε πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, στη Χαλκιδική για να επιδιορθωθεί το 10% του οδικού δικτύου χρειάζονται 32 εκατ. ευρώ, ενώ από το κράτος δόθηκαν για το σκοπό αυτό, 2 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης για το επόμενο χρονικό διάστημα, αφορά εργασίες, προϋπολογισμού περίπου 8,6 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις πρανών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα), συντηρήσεις σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, συντηρήσεις δρόμων στο νότιο, το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, εργασίες ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό Μελισσουργού - ορίων Νομού Χαλκιδικής (στην περιοχή του χειμάρρου Χολομώντα) και επεκτάσεις του δικτύου ηλεκτρoφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο των δήμων Λαγκαδά, Θέρμης και Βόλβης.
Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης, από την "Περιφέρεια πρωταθλήτρια" τόνισε ότι είναι εύλογο, εφόσον υπάρχει ομοιότητα τίτλων στα έργα, να εικάζει κάποιος την κατάτμησή τους.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" επισήμανε ότι δεν υπάρχει ισχυρό έρεισμα διεκδίκησης πόρων για την αποκατάσταση όλου του οδικού δικτύου και έκανε λόγο για κατάτμηση έργων, με σκοπό τη μοιρασιά τους στους εργολάβους.
Η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη "Συμμετέχω" χαρακτήρισε ασαφή την εισήγηση, ενώ ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" επισήμανε ότι τα έργα που εκτελούνται είναι ανεπαρκέστατα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Η Νιόβη Παυλίδου από τους "Πολίτες Μπροστά" εξέφρασε επιφυλάξεις για την κατάτμηση, όπως είπε, των έργων και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα έργα στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης.
Τελικά, η λήψη απόφασης για το θέμα αναβλήθηκε, προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που αφορούν τα έργα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com