Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Άγριο κυνηγητό τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια - Αποστέλλονται 50.000 εξώδικα


Τελεσίγραφο από τις τράπεζες που το επόμενο διάστημα αναμένεται να στείλουν εξώδικα σε 50.000 δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, με τα οποία θα τους ζητούν την εξόφληση του συνόλου της οφειλής εντός τριών ημερών.  «Σαφάρι» για τον εντοπισμό των στρατηγικά κακοπληρωτών έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες και παράλληλα έχουν σταλεί τα πρώτα εξώδικα –με τα οποία ζητούν το σύνολο της οφειλής–, ιδίως σε δανειολήπτες που δεν έχουν πληρώσει δόσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 720 ημερών. Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι περισσότεροι από 50.000 δανειολήπτες θα λάβουν –σε πρώτη φάση– ανάλογα ραβασάκια από τις τράπεζες.

 
Οπως υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος, οι εξώδικες καταγγελίες είναι πάνω - κάτω ίδιες, απευθύνονται στον δανειολήπτη και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν έχετε προβεί στην εξόφληση της ως άνω καθυστερημένης οφειλής, όπως υποχρεούστε από τη μεταξύ μας σύμβαση, σας δηλώνουμε ότι ρητά καταγγέλλουμε τη σύμβαση και σας καλούμε να εξοφλήσετε εντός τριών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας το ποσό των...» και αναφέρεται το σύνολο της οφειλής.
Βέβαια ακόμα και με αυτά τα εξώδικα αφήνουν ένα «παράθυρο» ώστε και στο και... πέντε ο δανειολήπτης να προχωρήσει σε κάποιου είδους ρύθμιση, καθώς σημειώνεται: Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την οφειλή σας ή και τον τρόπο εξόφλησης αυτής, καλέστε στον τάδε αριθμό εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ταυτόχρονα, με βάση το Εθνος, οι τράπεζες απευθύνονται σε όλους τους δανειολήπτες με «κόκκινες» οφειλές καλώντας τους να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Προσφέρουν δε λύσεις περισσότερο ελαστικές απ’ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν, αφού το ζητούμενο πλέον είναι να γυρίσουν στην «πράσινη» περιοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό από τα καθυστερούμενα δάνεια και μέσα στις προθεσμίες που έχουν συμφωνήσει με τον SSM. Δηλαδή να περιορίσουν κατά 40,2 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μέχρι το τέλος του 2019, ώστε να διαμορφωθούν στα 66,7 δισ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com