Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκήρυξε, όπως αναμενόταν, πρόωρες εκλογές στη χώρα για τις 8 Ιουνίου.

 
Η Τερέζα Μέι, η οποία ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Ιούλιο, μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Κάμερον, είναι πιθανό να αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες για να εξασφαλίσει την εντολή της, να νομιμοποιήσει τη θέση της με νωπή λαϊκή εντολή, δεδομένου ότι διαπραγματεύσεται την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο, ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δηλώνει η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.
Δεν είμαι διατεθειμένη να θέσω σε κίνδυνο θέσεις εργασίας στη χώρα, τόνισε η κ. Μέι.
Χρειαζόμαστε γενικές εκλογές και χρειαζόμαστε εκλογές τώρα, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα.
Για την σταθερότητα και την ενότητα της χώρας, χρειαζόμαστε νωπή λαϊκή εντολή, είπε χαρακτηριστικά.
Ας αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει, είπε η κ. Μέι, για να δούμε ποιος ως πρωθυπουργός μπορεί να ηγηθεί μιας κυβέρνησης, τόνισε, προσθέτοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται μια ισχυρή, αποφασισμένη ηγεσία.
Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία δύο-τρίτων από το Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στο 1,2528 δολάριο, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στα 1,2615 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com