Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Διεκόπη προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Διεκόπη προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας μετά την σύγκρουση που σημειώθηκε μεταξύ της αμαξοστοιχίας Ι/C59 με φορτηγό όχημα, το οποίο και παραβίασε φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση με αυτόματα συστήματά.


Οι 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο σταθμό της Τιθορέας και από εκεί θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία, καθώς η μηχανή της αμαξοστοιχίας μετά τη σύγκρουση βρέθηκε εκτός τροχιάς και πιθανότητα υπήρξε στρέβλωση της γραμμής η οποία θα ελεγχθεί.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα από απόψε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου - Τιθορέας με πιθανή πολύωρη καθυστέρηση, έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής από τα συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
Σημειώνεται ότι στο τμήμα αυτό της σιδηροδρομικής γραμμής όπου σημειώθηκε η σύγκρουση η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com