Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Γ. Μπουτάρης: Δεν είναι κανενός η Ροτόντα - Υπέρ στη δημιουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη και της πώλησης του λιμανιού

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, ''οι αταίριαστοι'' βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιπάννης Μπουτάρη, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την πώληση του λιμανιού, σε ερώτηση εαν ο δήμος ''στέκεται'' θετικά, απάντησε '' έμεις είπαμε πως και το λίμανι και το αεροδρόμιο πρέπει να περάσουν σε διαχείρηση, στα χέρια των ιδιωτών''.
 
''Η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει και αυτή μια άλλη πλευρά, εγω ξέρω οτι η ΕΥΑΘ έχει συμφωνίες με ιδιωτική εταιρεία για τη συντήρηση.Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό και μάλιστα είναι ένα δημόσιο αγαθό εν κινδύνω. Πρεπει να είμαστε επιφυλακτικοί αν πρέπει να είναι δημόσιο  ή ιδιωτικό'' ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση, αν τελικά η Ροτόντα είναι ναός ή μνημείο και για την ''κόντρα'' του με τον Μητροπολήτη Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ''εγώ δεν έχω ανοίξει κόντρα με τον Άνθιμο. Δεν είναι ναός η Ροτόντα, με υπουργική απόφαση είναι ένα μνημείο, εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την ιστορία της πόλης. Δεν είναι κανενός η Ροτόντα. Βγάλαμε ως δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα, ζητάμε να αποκαταστήσει το υπουργείο το νόμο και η Εκκλησία να δε το θέμα με μια πιο νηφάλια αντίληψη''. 
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως είναι υπέρ στη δημιουργία τζαμιού. ''Εαν έρθει μια οργανωμένη ομάδα Μουλσουμάνων και πει έμεις θέλουμε να κάνουμε ένα τζαμί, θα τους βοηθήσουμε να βρουν το χώρο και από εκεί και πέρα δεν είναι ο δήμος που θα αποφασίσει να δώσει την άδεια''.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com