Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Δελτίο θυέλλης και στη μέση η Ελλάδα

Η ανακοίνωση μιας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης στην Ευρώπη, αιφνιδίασε πολλούς, παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται πως μετά τις 8 Ιουνίου θα υπάρξουν πολιτικές ανατροπές στη Βρετανία. Η Τερέζα Μέι κάνει επίδειξη της πολιτικής της κυριαρχίας και είναι σχεδόν αδύνατον να ηττηθεί.


Ωστόσο, μετά τις εκλογές στην Ολλανδία, αυτές που θα γίνουν τις επόμενες Κυριακές στη Γαλλία, η γερμανική «περιπέτεια» τον Σεπτέμβριο αλλά και οι πιθανές εξελίξεις στην Ιταλία, δείχνουν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε διαρκή πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό. Είτε η αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, είτε οι πολιτικές λιτότητας που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου σε πολλές χώρες, είτε η αδυναμία των υπαρχόντων πολιτικών συσχετισμών να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, οδηγούν σε κάλπες και σε απρόβλεπτες πολλές φορές εξελίξεις. Η αναταραχή στην Ευρώπη σε καμιά περίπτωση δεν ευνοεί την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται σταθερότητα και οριστικές αποφάσεις από τις κυβερνήσεις των χωρών που εμπλέκονται στο οικονομικό πρόβλημα.
Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, απαιτείται σταθερότητα στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της χώρας. Η αδυναμία της κυβέρνησης να κλείσει το ταχύτερο την αξιολόγηση (πολλές φορές και με ευθύνη των δανειστών) είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εν μέσω... δελτίου θυέλλης στην Ευρώπη. Και, βεβαίως, το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να πέσει στο τραπέζι, όταν στη Γηραιά Ηπειρο συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές.
Αλλαγές που έρχονται να προστεθούν στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Τουρκία, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα. Σε μια γεωπολιτική αστάθεια, δηλαδή, άνευ προηγουμένου.
Δεν πρέπει, επομένως, να χαθεί η τελευταία ευκαιρία. Η χώρα δεν θα αντέξει νέες καθυστερήσεις στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ήρεμη, σταθερή και αποφασιστική, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όποιες εξελίξεις κριθούν αρνητικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κανέναν δεν συμφέρει οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση, η χώρα θα υποστεί μεγάλη ζημιά αν υπάρξουν και πολιτικές αναταράξεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com