Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εφαρμογή κινητού καθοδηγεί τους διαβητικούς τι να φάνε για να ελέγξουν το σάκχαρό τους

Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, η οποία βοηθά κάθε άνθρωπο με διαβήτη τύπου 2 να ελέγξει το επίπεδο του σακχάρου του μέσα στη μέρα.

 
Η εφαρμογή Glucoracle βασίζεται σε έναν εξατομικευμένο αλγόριθμο, ο οποίος προβλέπει την επίπτωση στο σάκχαρο του συγκεκριμένου ανθρώπου, που θα έχει κάθε τροφή, προτού την καταναλώσει. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ευκολότερος ο διατροφικός προγραμματισμός για τους διαβητικούς.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοϊατρική πληροφορική Ντέηβιντ 'Αλμπερς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό υπολογιστικής βιολογίας "PLoS Computational Biology".
Η Glucoracle επιτρέπει στον χρήστη-ασθενή να «ανεβάσει» στη συσκευή μετρήσεις σακχάρου από την ανάλυση του αίματος του, καθώς επίσης φωτογραφίες κάθε τροφής και μια χονδρική εκτίμηση για το διατροφικό περιεχόμενό της. Η εφαρμογή στη συνέχεια παρέχει στον χρήστη μια άμεση πρόβλεψη για το πόσο θα ανέβει το σάκχαρό του, αν φάει αυτή την τροφή.
Για να κάνει την πρώτη πρόβλεψη, η συσκευή θα πρέπει πρώτα να έχει «εκπαιδευθεί» μετά από μία εβδομάδα χρήσης της από τον διαβητικό, έτσι ώστε ο αλγόριθμος να μάθει πώς ο οργανισμός του εν λόγω ατόμου αντιδρά στα διαφορετικά φαγητά. Ο αλγόριθμος τροφοδοτείται συνεχώς με νέα δεδομένα σχετικά με το πώς αντιδρά η γλυκόζη κάθε ανθρώπου σε κάθε τροφή και έτσι σταδιακά αυτοβελτιώνεται, όσον αφορά την ικανότητά του να κάνει προβλέψεις.
«Δείξαμε ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν προβλέψεις γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν οι άνθρωποι καλύτερες διατροφικές επιλογές» δήλωσε ο Άλμπερς.
Οι ερευνητές ετοιμάζονται για μια μεγαλύτερη κλινική δοκιμή της εφαρμογής, η οποία έχει περιθώρια βελτίωσης. Η Clucoracle αναμένεται να είναι έτοιμη για ευρεία χρήση σε δύο χρόνια περίπου
 
website counter
friend finderplentyoffish.com