Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Οι απάτες και οι αυταπάτες

Από τον Νοέμβριο του 2012 οι δανειστές, με πρώτο βιολί τον Β. Σόιμπλε, δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε γενναίες ρυθμίσεις προκειμένου σταδιακά να απομειωθεί το ελληνικό χρέος. Ανεξαρτήτως των λαθών ή καθυστερήσεων που έγιναν από την ελληνική πλευρά, οι δανειστές, τεσσερσήμισι χρόνια από τότε, εμφανώς έχουν εξαπατήσει την Ελλάδα.




Διότι μόνο απάτη μπορεί να χαρακτηριστεί μια δέσμευση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή δημοσιονομικά μονοπάτια και θα της δώσει την ώθηση ώστε να πετύχει τα επόμενα χρόνια μια διατηρήσιμη ανάπτυξη.
Αλλωστε, ειδικά οι Γερμανοί, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί με μια χώρα που ζητά δεύτερη ευκαιρία. Κι αυτό γιατί η Γερμανία ήταν αυτή που πέτυχε να της χαρίσουν τα χρέη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να γίνει σήμερα οικονομική υπερδύναμη.
Το να κουνάει κανείς το δάκτυλο σε έναν ολόκληρο λαό που έχει κάνει απίστευτες θυσίες από το 2009, δεν συνιστά έντιμη στάση.
Από την άλλη, υπάρχουν και οι αυταπάτες της κυβέρνησης. Αυταπάτες, οι οποίες ομολογούνται κατόπιν εορτής, αλλά που έκαναν μεγάλη ζημιά στην οικονομία. Την περίοδο 2010 - 2014 έγιναν πολλές και σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Τότε, όμως, για τους σημερινούς κυβερνώντες, όλοι ήταν «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες».
Ηρθαν και οι αυταπάτες σε ό,τι αφορά την αλλαγή της Ευρώπης ή ότι ξαφνικά οι δανειστές θα έτρεμαν από τη «συμμαχία του Νότου» και θα χάριζαν τα πάντα στην Ελλάδα. Ηρθαν οι αυταπάτες με τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και με κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των άλλων. Οι καθυστερήσεις που δημιούργησαν αυτές οι αυταπάτες προκάλεσαν τόσο τα δραματικά γεγονότα του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, όσο και τη στασιμοχρεοκοπία που βιώνει η χώρα εδώ κι ενάμιση χρόνο.
Είναι καιρός, λοιπόν, να σταματήσουν και οι απάτες και οι αυταπάτες. Οι πολίτες και η χώρα δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com