Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Εποχική εργασία για ανέργους του ΟΑΕΔ χωρίς να χάνουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι στον οργανισμό

Τη δυνατότητα σε ανέργους του ΟΑΕΔ, να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού σε κονσερβοποιίες χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, δίνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).


Με την ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης, πλέον, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούσαν να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού, χωρίς με την εποχιακή αυτή εργασία να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι, μπορούν να το πράξουν, επισήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την ΕΚΕ, το άρθρο 92 του ν. 4461/2017 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους, και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com