Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Όλοι εναντίον της Μαρίν Λεπέν

Η εικόνα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ξεκαθάρισε τελικά νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Στις 22.00 ώρα Ελλάδος, παρά την πρώτη σύγχυση που επικράτησε για τη διαμόρφωση των ποσοστών των υποψηφίων, τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα.



Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι μετά την καταμέτρηση 47 εκατομμυρίων ψήφων συνολικά, ο Μακρόν έλαβε 23,82% και η Λεπέν 21,58%, ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν 19,96% και ο ακροαριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,49%.



Έξω από τον δεύτερο γύρο έμειναν ο Μελανσόν της Αριστεράς και ο συντηρητικός υποψήφιος της δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν.



Γύρω στις 21.30, ο υποψήφιος των σοσιαλιστών και μεγάλος χαμένος των εκλογών, με μονοψήφιο ποσοστό της τάξεως του 6,2%, ο Μπενουά Αμόν, ζήτησε από τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος να στηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Φρανσουά Φιγιόν με τη σειρά του, αποδεχόμενος της ήττα του, ζήτησε από τους ψηφοφόρους της συντηρητικής δεξιάς και της κεντροδεξιάς, να στηρίξουν και αυτοί τον Εμανουέλ Μακρόν. Με λίγα λόγια, το ίδιο βράδυ του πρώτου γύρου συγκροτήθηκε ένα ευρύ μέτωπο κατά της Μαρίν Λεπέν και της ακροδεξιάς, εν όψει του δεύτερου γύρου σε 15 ημέρες.

 Την ίδια ώρα, η ειδικοί πολιτικοί αναλυτές στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και στα άλλα ΜΜΕ, κατέληγαν στο αυτονόητο συμπέρασμα πως στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, δεν διαθέτει τις απαιτούμενες εφεδρείες για να διεκδικήσει την γαλλική προεδρεία.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν ωστόσο και οι διεργασίες τόσο στο κόμμα της κεντροδεξιάς, όσο και στο σοσιαλιστικό κόμμα. Και για τις δύο αυτές πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες στο πολιτικό προσκήνιο της Γαλλίας η ήττα προκαλεί σοβαρότατες ανακατατάξεις. Ακόμη και τον ξαφνικό πολιτικό θάνατο αυτών των παρατάξεων.

Ο μόνος από τους ηττημένους που έχει το δικαίωμα να αισθάνεται ικανοποιημένος είναι ο Ζαν Λικ Μελανσόν , ο υποψήφιος της Αριστεράς, ο οποίος κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών και μάλιστα να πλασαριστεί σε εξαιρετικά καλή θέση, εξέλιξη που υποδηλώνει την ενίσχυση της παρουσίας της Αριστεράς στην γαλλική κοινωνία.


ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λεπέν: Ηρθε η ώρα να απελευθερωθεί ο γαλλικός λαός

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι το κεντρικό θέμα αυτών των εκλογών είναι η «άγρια παγκοσμιοποίηση» και κάλεσε όλους τους πατριώτες να την υποστηρίξουν.
Ηρθε η ώρα να απελευθερωθεί ο γαλλικός λαός από τις αλλαζονικές ελίτ, πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
Με ταπεινότητα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στο προεδρικό Μέγαρο έχει γίνει. Έχω μεγάλη ευθύνη για την ενότητα και την ασφάλεια και την ανεξάρτησία του γαλλικού έθνους. Μιλάμε για πράξη γενναιότητας. Το σύστημα με όλα τα μέσα προσπάθησε να έχει ρόλο σε αυτή τη μονομαχία. Επιτέλους θα έχουμε τη δική μας φωνή. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παγκοσμιοποίηση. Είτε θα επιλέξετε τη Γαλλία των εθνικών συνόρων, έχετε επιλογή να αλλάξετε τα πάντα. Ώρα να ελευθερώσουμε τους Γάλλους πατριώτες. Είμαι η υποψήφια του λαού. καλώ τους Γάλλους πατριώτες να βγουν από τα δικά τους καταφύγια, να μας δείξουν το μέλλον, να υπεραπιστούμε το μέλλον της χώρας. Καλώ όλους να ενωθούν, να συνταχθούν μαζί μας. Ζήτω ο γαλλικός λαός, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία, ζητω η Γαλλία.


Μακρόν: «Ο λαός μίλησε. Πήρατε στα χέρια σας το μέλλον της Γαλλίας»

Εν μέσω αποθέωσης από ψηφοφόρους του ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: Ο λαός μίλησε, σε μια δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίσουμε τρομοκρατικές επιθέσεις και οικονομικά προβλήμα, αποφασίστηκε να είμαι επικεφαλής για τον β' γύρο.
Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους. Γνωρίζω την απογοήτευση των ίδιων και των οπαδών τους. Ευχαριστώ που ζήτησαν από τους οπαδούς τους να με στηρίξουν. Στους συνοδοιπόρους μου από τον Απρίλιο έχω να πω ότι σε ένα χρόνο αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βούληση της κοινής γνώμης, την ενέργεια που χρησιμοποιήσατε για να φτάσουμε εδώ. Πήρατε στα χέρια σας το μέλλον της Γαλλίας.
Το μέλλον της Γαλλίας είναι μια βούληση που είναι παρούσα. Όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, δώσατε τα πάντα. Απόψε σας το οφέιλω αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το μήνα κατά τον οποίο αλλάξετε το ρου της χώρας. Σας ανήκει η συνέχεια του δύσκολου δρόμου, πρέεπι να πάω ένα βήμα παραπέρα και να ενώσω τους Γάλλους.
Πάντα θα σας έχω ανάγκη. Προς τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που με ψήφισαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αισθάνομαι το φορτίο. Αισθάνομαι χαρά. Εξ ονομάτός σας θα παρουσιαστώ στον δεύτερο γύρο, θα φέρω την ελπίδα για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Ευχαριστω την οικογένειά μου και ιδιαίτερα τη Μπριζίτ που πάντοτε ήταν παρουσα. χωρίς εκείνη δεν θα ήμουν εδώ απόψε. Πρέπει να ενώσω περισσότερο τους Γάλλους, να συμφιλιώσω τη Γαλλία για να κερδίσω σε 15 μέρες και να είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Έχω μεγάλη ευθύνη, η οποία απομακρύνθηκε από τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
Θέλω να μιλήσω σε όλους τους Γάλλους, θέλω να γίνω ο δικό σας πρόεδρος. Ο πρόεδρος όλου του λαού, ο πρόεδρος των πατριωτών ενάντια στην απειλή των εθνικιστών. Πρόεδρος που θα προστατεύει, ένας πρόεδρος που θα βοηθά τους ευαλωτους.
Έχω ανάγκη την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας. Η πρόκληση από απόψε δεν είναι να ψηφίσουμε εναντίον οποιουδήποτε, η πρόκληση είναι να ανοίξουμε νέα σελίδα. Θέλω κυβερνητική πλειοψηφία για μια νέα μεταρρύθμιση.

 

 

 
website counter
friend finderplentyoffish.com