Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία νέας ειδησεογραφικής πλατφόρμας

Τα πρακτορεία ειδήσεων της Γαλλίας (AFP), της Ιταλίας (ANSA) και της Γερμανίας (DPA) σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, στόχος της οποίας θα είναι να προσφέρει πληροφορίες στους αναγνώστες για ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 



Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv, η λειτουργία της ιστοσελίδας με την ονομασία «European Data News Hub» θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα προσφέρει κείμενα, γραφικά, φωτογραφίες και βίντεο σε πέντε γλώσσες. Η ιστοσελίδα θα είναι προσβάσιμη σε όλους και θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά.
Η ιστοσελίδα «θα έχει στόχο να ενημερώνει και να εμπνέει συζήτηση για θέματα και γεγονότα που διαμορφώνουν τις ζωές τόσο των Ευρωπαίων πολιτών όσο και ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, από την κατάσταση του περιβάλλοντος μέχρι τις επιπτώσεις της μετανάστευσης και της ανεργίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του AFP.
«Μετά την έναρξη της λειτουργίας της, δημοσιογράφοι καθώς και πρακτορεία ειδήσεων από όλη την Ευρώπη θα μπορούν να συμμετέχουν και να συμβάλουν στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, δημιουργώντας μιας πραγματικά ευρωπαϊκή ειδησεογραφική πλατφόρμα που θα βασίζεται σε διασταυρωμένα γεγονότα και δεδομένα».
Τα τρία πρακτορεία ειδήσεων θα διανέμουν το περιεχόμενο στα δίκτυά τους, φτάνοντας στο παγκόσμιο κοινό μέσω εφημερίδων, ιστοσελίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
Η ιστοσελίδα θα λάβει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο η λειτουργία της θα είναι πλήρως ανεξάρτητη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com