Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη ΔΕΗ

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη ΔΕΗ θα αναλάβει να καταρτίσει διεθνής εξειδικευμένος σύμβουλος, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το ΔΣ της εταιρίας, ύστερα από επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τη διοίκηση της ΔΕΗ.

 
"Σας γνωρίζουμε ότι, ενόψει της άμεσης και επιτακτικής ανάγκης ολοκλήρωσης εντός του προσεχούς Μαΐου της αξιολόγησης του προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης από τους θεσμούς, θα πρέπει να διαμορφωθούν το ταχύτερο τα διαρθρωτικά εκείνα μέτρα, τα οποία αφορούν άμεσα στη ΔΕΗ και τα οποία τείνουν προς την κατεύθυνση της περαιτέρω απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας" αναφέρει ο κ. Σταθάκης στην επιστολή και προσθέτει: "Η λήψη των μέτρων αυτών, τα οποία ανέκυψαν προσφάτως και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν, ενόψει και των ήδη ληφθέντων, θα πρέπει να λάβει υπόψη ένα αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και προαγωγή των συμφερόντων της Εταιρείας.
Συνεπώς, καθίσταται άκρως απαραίτητο, η ανάθεση εκπόνησης μελέτης του αναθεωρημένου στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΗ σε απόλυτα εξειδικευμένο σύμβουλο διεθνούς κύρους και αναγνώρισης να λάβει χώρα άμεσα, εντός του πρoσεχoύς Μαΐου, προκειμένου τα παραδoτέα του συμβούλου να εναρμονισθούν με το παραπάνω ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε να δύναται να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα αναθεωρημένα διαρθρωτικά μέτρα στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους θεσμούς".
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα λάβει υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την επιχείρηση, ύστερα από την πώληση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και την ταυτόχρονη απώλεια μεριδίου αγοράς το οποίο θα πρέπει να περιοριστεί στο 50 % ως το 2020.
Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε εξάλλου το Σχέδιο Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την πώληση του 25% του ΔΜΗΕ στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ έναντι 295,6 εκατ. ευρώ. Η οριστική σπόφαση για την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ θα ληφθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, που θα κληθεί να συνεδριάσει στις 23 Μαΐου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com