Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ FAZ Νέα επίθεση στην Ελλάδα: «Η Αθήνα παραπλανά τους δανειστές»

Η Αθήνα αναβάλλει εδώ και καιρό τις μεταρρυθμίσεις και υπάρχει κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης, προειδοποιεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣYΡΙΖΑ ότι κάνει τα πάντα για να παρεμποδίσουν τις επενδύσεις.

 
Η γερμανική εφημερίδα ασκεί δριμεία κριτική σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Αθήνα παραπλανά τους δανειστές». Η FAZ εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος «ανώμαλης προσγείωσης», επειδή η ελληνική κυβέρνηση «αναβάλλει τις εδώ και καιρό μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί».
«Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και δανεισμού για την Ελλάδα εκπνέει το 2018. Η χώρα απέχει ακόμη πολύ από έναν ελάχιστο βαθμό οικονομικής εξυγίανσης», εξηγεί η FAZ, που εκτιμά ότι σήμερα είναι αμφίβολο ότι το ελληνικό κράτος θα μπορεί να αναλάβει ξανά την πλήρη διαχείριση της οικονομίας μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.
«Διότι γι' αυτό θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει ανανεώσει ριζικά τον κρατικό μηχανισμό και να έχει ενισχύσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας», συνεχίζει. Αυτές οι δύο δράσεις, γράφει η γερμανική εφημερίδα, προβλέφθηκαν με λεπτομέρεια στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης και αποτελούν δέσμευση των ελληνικών κυβερνήσεων. Ωστόσο, οι διαρθρωτικές αλλαγές «δεν έχουν γίνει ακόμα. Από εθνικιστικό πείσμα και λαϊκισμό, κυρίως όμως εξαιτίας των δεσμεύσεων απέναντι στις πελατειακές ομάδες τους ούτε η συντηρητική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ούτε το ακροαριστερό υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα ταυτίστηκαν με τους μεταρρυθμιστικούς όρους».
Κανείς Ευρωπαίος πολιτικός, ούτε καν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί ένα νέο δράμα στο ελληνικό ζήτημα φέτος, εκτιμά η FAZ. Για αυτό, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι εταίροι θα αρκεστούν σε μερικές συμβολικές μεταρρυθμιστικές δράσεις και κατά τα άλλα θα επικεντρωθούν σε δημοσιονομική αριθμητική.
«Σύντομα θα είναι πολύ αργά για να αναπληρωθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν παραμεληθεί», σημειώνει πάντως το δημοσίευμα, που κατηγορεί τον Ελληνα πρωθυπουργό και στους κομματικούς του συντρόφους ότι «εξακολουθούν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να παρεμποδίσουν τις διαθέσεις ανάκαμψης και τις επενδύσεις».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com