Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Πουλήθηκαν σε ξένο fund στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Πωλητήριο σε στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο «κόκκινα» αλλά και ενήμερα, έβαλε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η πώληση έγινε σε ξένο fund το οποίο πλέον τα διαχειρίζεται. Η εν λόγω εταιρεία ονομάζεται Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο.

 
Σύμφωνα με τον Ελ. Τύπο, οι πολίτες που έλαβαν αυτά τα δάνεια, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), σε μια χρονική συγκυρία, όπου η οικονομική τους κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή, βρίσκονται, πλέον, σε αδιέξοδο. Η δόση του δανείου τους παραμένει σταθερή και αποπληρώνεται με παρακράτηση απευθείας από το μισθό τους, ακόμη και αν οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί και οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται αντιστρόφως ανάλογα. Δεν έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις αφού πλέον ανήκουν στο fund.
Τα συγκεκριμένα δάνεια χορηγούνταν ανάλογα με το ύψος του μισθού που έπαιρνε ο υπάλληλος, με το «ταβάνι» της αποπληρωμής τους να φτάνει τα 30 έτη.Η σύμβαση
Οπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο-σύμβαση πώλησης δανείων που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ε.Τ.», στις 17/11/2015 υπήρξε συμφωνία εκχώρησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από στεγαστικά δάνεια, συνολικού ποσού 5.299.668,48 ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς την εταιρία Grifonas Finance No1 PLC. Τα δάνεια αυτά είναι και ενήμερα, δηλαδή δεν έχουν «σκάσει» και βρίσκονται σε ένα πακέτο μαζί με «κόκκινα».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com