Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Τέσσερα ελληνικά σχολεία μεταξύ των Microsoft Showcase Schools 2016-2017

Τέσσερα ελληνικά σχολεία ξεχώρισαν ως Microsoft Showcase Schools για το 2016-2017 για το πολύτιμο έργο τους, που στόχο έχει την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τάξη. 


 
Συγκεκριμένα, τα σχολεία που ξεχώρισαν ήταν το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα-Κολλέγιο Αθηνών/Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα οποία έχουν καταφέρει, μέσω καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft, να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στους μαθητές τους νέους και πιο προσωποποιημένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντάς τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Με την ανάδειξή τους σε Microsoft Showcase Schools, τα σχολεία γίνονται μέρος μιας αποκλειστικής κοινότητας που απαρτίζεται από 400 κορυφαία σχολεία από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα παρέχει στα σχολεία τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν περαιτέρω την ηγετική τους θέση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, μέσα από τη διάδρασή τους με συμβούλους της Microsoft και διεθνείς μέντορες, αλλά και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στην κοινότητα.
Σημαντικός επίσης είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών που επιλέγονται από κάθε σχολείο με σκοπό να υποστηρίζουν τους υπόλοιπους καθηγητές και τους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος. Επιπλέον, στα σχολεία που έχουν ξεχωρίσει ως Microsoft Showcase Schools τους παρέχεται η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε δοκιμές προϊόντων της Microsoft καθώς και σε πιλοτικά προγράμματα της εταιρείας, σχετικά με την ψηφιακή αναμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com