Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Τέλος το roaming στην ΕΕ από τα μέσα Ιουνίου - Τι θα πρέπει να προσέχουμε

Ελεύθερα, χωρίς επιπλέον χρέωση, θα μπορούν από τα μέσα Ιουνίου να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα αλλά και να σερφάρουν στο διαδίκτυο οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

 
Η περιαγωγή χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών ή περιαγωγή με χρέωση εσωτερικού («roam like at home») αφορά όλους όσους ζουν στην Ευρώπη και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ είτε για λόγους αναψυχής είτε για λόγους επαγγελματικούς.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος, με την απόφαση αυτή έχουμε μια νέα πραγματικότητα για τους ευρωπαίους πολίτες με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των ταξιδιωτών. "Η υλοποίηση της απόφασης αυτής", πρόσθεσε, "θα βοηθήσει να αυξηθεί σταθερά και σημαντικά η χρήση υπηρεσιών από ταξιδιώτες τα επόμενα χρόνια, ειδικά στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας". Σε ότι αφορά τους καταναλωτές που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ, συνιστά "ιδιαίτερη προσοχή", επισημαίνοντας πως θα πρέπει να είναι σε επαφή με τον πάροχο τους για τυχόν κατανάλωση του χρόνου τους, έχοντας ως αποτέλεσμα επιπλέον χρεώσεις.
Επιπλέον, ανέφερε πως η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης σημαίνει βελτίωση των δικτύων υψηλών ταχυτήτων καλύπτοντας περιοχές με μεγάλο τουριστικό φορτίο. Τέλος, σε ότι αφορά την εφαρμογή της απόφασης στην χώρα μας, ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε πως χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή της γιατί υπάρχει περίπτωση να εγκυμονεί και κινδύνους. Για παράδειγμα, καταναλωτές μπορεί να στραφούν στις φθηνές χώρες για αγορά υπηρεσιών ( κάρτες) στερώντας έσοδα στην χώρα μας. Η εν λόγω απόφαση εκτός από τις χώρες της ΕΕ θα εφαρμοστεί προς τα τέλη Ιουνίου και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com