Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τα smartphones γίνονται και PC

Τα smartphones έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια υπολογιστική ισχύ αντίστοιχη με αυτή που διαθέτουν μεσαίας κατηγορίας φορητοί ή επιτραπέζιοι υπολογιστές, οπότε είναι μάλλον λογικό ορισμένες από τους μεγάλους κατασκευαστές να αρχίζουν να αναζητούν τρόπους προκειμένου να μπορεί κάποιος χρήστης να χρησιμοποιεί το smartphone του για να υποκαταστήσει το PC του. 


Τελευταία προσθήκη στη σχετική λίστα είναι η Samsung, η οποία ανακοίνωσε το DeX, ένα ειδικό περιφερειακό, το οποίο είναι συμβατό με το Galaxy S8. Το συγκεκριμένο περιφερειακό συνδέεται μέσω HDMI με μία οθόνη και ασύρματα με πληκτρολόγιο και ποντίκι και μόλις τοποθετηθεί πάνω του ένα Galaxy S8, τότε στην οθόνη εμφανίζεται μία ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του Android που μοιάζει με εκείνη ενός λειτουργικού συστήματος για προσωπικούς υπολογιστές. Το γεγονός ότι η Samsung συνεργάστηκε με τη Google για την υλοποίηση του DeX δείχνει ότι και ο αμερικανικός κολοσσός θα ήθελε να δει τα smartphones με Android να μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε προσωπικούς υπολογιστές, αλλάζοντας τα μοντέλα χρήσης των φορητών συσκευών. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η Samsung δεν είναι η πρώτη εταιρεία που πειραματίζεται με τρόπους προκειμένου να μετατρέψει κανείς ένα smartphone σε προσωπικό υπολογιστή. Η Microsoft, όταν παρουσίασε τα Windows 10, έδειξε και το Continuum, ένα ειδικό περιφερειακό που έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά με το DeX. Απλώς, χρειαζόταν κανείς να έχει ένα Windows smartphone. Με δεδομένο ότι η Microsoft σταδιακά δείχνει να αποχωρεί από το χώρο των smartphones, είναι προφανές ότι δύσκολα θα δούμε το Continuum να συνεχίζει να υφίσταται.
Η προσπάθεια της Motorola
Όμως, η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει το 2011 από τη Motorola. Τόσο η Samsung όσο και η Microsoft έχουν προτιμήσει να "μετατρέψουν" το smartphone σε έναν επιτραπέζιο προσωπικό υπολογιστή, όμως, η Motorola είχε επιδιώξει να μετατρέψει το smartphone σε φορητό υπολογιστή. Συγκεκριμένα, το 2011 η Motorola είχε παρουσιάσει το Lapdock, το οποίο πρακτικά ήταν ένας φορητός υπολογιστής χωρίς όμως κεντρική μονάδα! Το ρόλο αυτό αναλάμβανε ένα Motorola Atrix, το οποίο συνδέονταν στο Lapdock και το μετέτρεπε σε έναν φορητό υπολογιστή με τη χρήση μίας εφαρμογής ονόματι Webtop. Η προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία αλλά η Motorola ετοιμάζεται να επανέλθει. Και αυτό γιατί μέσα στο 2017 σκοπεύει να παρουσιάσει ένα Moto Mod (σ.σ. πρόκειται για ειδικά περιφερειακά που συνδέονται με smartphones της οικογένειας Moto Z) που θα κάνει την ίδια δουλειά.
Το πρόβλημα όλων των παραπάνω προσπαθειών είναι πως απαιτούν συγκεκριμένα μοντέλα smartphones για να δουλέψουν. Πρόβλημα που ενδεχομένως να λυθεί εφόσον προχωρήσουν προσπάθειες όπως το Andronium OS, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε smartphone να μετατραπεί σε έναν προσωπικό υπολογιστή, με το περιβάλλον εργασίας να διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έρχεται πιο κοντά σε αυτό ενός PC.
Διαγωνισμός για εφαρμογές
Το ΔΑΑ αναζητεί καινοτόμες ιδέες
Στις 5 Μαϊου λήγει η προθεσμία που έχουν για να καταθέσουν την επιχειρηματική ιδέα τους οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον δεύτερο διαγωνισμό που διοργανώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με τον Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.
Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία του πρώτου κύκλου το 2015, ο δεύτερος κύκλος του «The Digital gate», στοχεύει να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στο χώρο του αεροδρομίου. Ο διαγωνισμός «The Digital Gate: Airport Innovation Challenge - Transforming the Airport Environment» θέτει μια σειρά από «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα, όπως είναι η βελτίωση των διαδικασιών των επιβατών, η βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών, νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αεροδρομίου, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η δημιουργία ενός «έξυπνου» αεροδρομίου.
Gadgets
LG 4Κ OLED TV C7
Λεπτές και με κορυφαία εικόνα
Η LG Electronics παρουσίασε τα μοντέλα τηλεοράσεων OLED65C7 και OLED55C7 της σειράς LG 4Κ OLED TV C7 στην ελληνική αγορά. Η νέα σειρά των LG OLED τηλεοράσεων διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά καθώς και τα πρότυπα Dolby Vision και Dolby Atmos που προσφέρουν στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης χωρίς όρια και συμβιβασμούς. Ο εξαιρετικά λεπτός σχεδιασμός των τηλεοράσεων οφείλεται στην απουσία του οπίσθιου φωτισμού με το πάχος της οθόνης να μειώνεται δραματικά μέσα από καινοτόμες πρακτικές. Και τα 2 μοντέλα είναι κατάλληλα για κάθε σπίτι ενώ εναρμονίζονται με τα περισσότερα είδη διακόσμησης. www.lge.com/gr
B&O Play Beolit 17
Όμορφο και ασύρματο
Το Beolit 17 αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην οικογένεια των φορητών ηχείων της B&O Play και είναι ένα από τα πιο όμορφα ασύρματα ηχεία που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Η απόδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως και η αντοχή της μπαταρίας που φθάνει τις 24 ώρες, από την άλλη πλευρά αρκετά υψηλή είναι και η τιμή καθώς η δανέζικη εταιρεία προτείνει τα 499 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. www.beoplay.com
Philips 349X7FJEW
Κυρτή και 34άρα

Η MMD εμπλουτίζει την αναπτυσσόμενη σειρά κυρτών οθονών Philips με ένα νέο μοντέλο. Μαζί με την καμπυλότητα 1800R που προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία θέασης, η νέα 34 ιντσών 349X7FJEW οθόνη διαθέτει σχεδιασμό UltraWide 21:9, προσφέροντας στους χρήστες αρκετό χώρο για πολλαπλές εργασίες. Η ανάλυση CrystalClear Quad HD εγγυάται αναπαραγωγή με ακρίβεια στη λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας τα πλήρη οφέλη όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία MultiView, για την προβολή μεγάλου όγκου πληροφοριών στην οθόνη ταυτόχρονα. Η οθόνη έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα εύκολων προσαρμογών που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν την κλίση και το ύψος της οθόνης ανάλογα με τις προτιμήσεις τους ώστε να απολαμβάνουν πλήρως την εμπειρία θέασης. www.mmd-p.com
HP LaserJet Pro MFP M227fdn
Γρήγορο πολυμηχάνημα

Ο HP LaserJet Pro MFP M227fdn είναι το νέο laser πολυμηχάνημα της αμερικανικής εταιρείας το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο. Παρέχει τη δυνατότητα εκτύπωσης, σκαναρίσματος και αποστολής φαξ με ένα laser εκτυπωτή πολλαπλών λειτουργιών που βρίσκει τη θέση του σε μικρούς χώρους εργασίας. Τόσο η εκτύπωση διπλής όψης όσο και η απλή είναι γρήγορες, με τις πρώτες σελίδες να είναι έτοιμες σε μόλις 7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, είναι συμβατός με ένα ευρύ φάσμα φορητών συσκευών με δυνατότητα εκτύπωσης και από iPad ή iPhone χρησιμοποιώντας τη λειτουργία AirPrint. Το MFP 227fdn διαθέτει οθόνη 2-line LCD. Η ενδεικτική τιμή λιανικής είναι 269 ευρώ. www.hp.gr
 
website counter
friend finderplentyoffish.com