Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Uber: Ψεύδη τα περί τεχνολογίας της Google στα αυτόνομα οχήματα

Οι ισχυρισμοί ότι η Uber χρησιμοποιεί στα οχήματά της τεχνολογία αυτό-οδήγησης την οποία έχει κλέψει από την Google, είναι "αποδεδειγμένα ψευδείς", υποστηρίζει η εταιρεία. Η Uber έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που παρέχει σε επιβάτες τη δυνατότητα ιδιωτικής μετακίνησης.


Η εταιρεία Waymo -θυγατρική της Google- κατέθεσε τον Φεβρουάριο αγωγή υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπάλληλός της 'Αντριου Λεβαντόσκι είχε κλέψει 14.000 έγγραφα που αφορούν στην πλατφόρμα LIDAR, τη βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των αυτόνομων οχημάτων. Ο Λεβαντόσκι, αφού παραιτήθηκε από την Waymo, δημιούργησε την Otto, μία εταιρεία αυτό-οδηγούμενων φορτηγών την οποία εξαγόρασε η Uber το 2016 προς 660 εκατομμύρια δολάρια.

H Waymo ζήτησε από αμερικανικό δικαστήριο να εκδώσει απόφαση σχετικά με τη χρήση της επίμαχης τεχνολογίας, κάτι που θα μπορούσε να θέσει εκτός δρόμων τον αυτό-οδηγούμενο στόλο της Uber. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια ακρόασης, η Uber προσπάθησε να πείσει έναν από τους δικαστές ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν άδικη.

"Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οποιοδήποτε από τα 14.000 έγγραφα έφτασαν ποτέ στους διακομιστές της Uber, ενώ οι ισχυρισμοί της Waymo ότι η τεχνολογία μας πολλαπλών φακών LIDAR είναι ίδια με τη δική τους τεχνολογία LIDAR μονού φακού είναι σαφώς ψευδείς", δήλωσε την Παρασκευή η 'Αντζελα Παντίλα, δικηγόρος υπεράσπισης της Uber. Επιπλέον, μέρος της υπεράσπισης της Uber βασίζεται στην παραδοχή της εταιρείας ότι υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό στον αγώνα για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτό-οδήγησης.

Η Παντίλα υποστήριξε ότι ενώ η Uber έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία LIDAR, εντούτοις βασίζεται ακόμα σε τρίτες εταιρείες για την παροχή του συστήματος στα οχήματά της. "Εάν η Waymo πραγματικά πιστεύει πως η Uber χρησιμοποιεί τα μυστικά της, δεν νομίζω ότι θα περίμενε 5 μήνες για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα", δήλωσε η ίδια ενώ πρόσθεσε πως η θυγατρική της Google "δεν πληροί τους όρους για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να καταπνίξουν την ανεξάρτητη καινοτομία μας - κάτι που πιθανόν ήταν από την αρχή ο βασικός στόχος της Waymo"

 
website counter
friend finderplentyoffish.com