Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ Wikipedia: Δημιουργεί νέα ειδησεογραφική υπηρεσία, την Wikitribune

Μια νέα υπηρεσία ειδήσεων σκοπεύει να δημιουργήσει ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Γουέιλς, η οποία θα συνδυάζει το έργο έμπειρων δημοσιογράφων και εθελοντών. Η ιστοσελίδα με την ονομασία «Wikitribune» θα έχει ως στόχο να προσφέρει «αντικειμενικά και ουδέτερα» δημοσιεύματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των «ψευδών ειδήσεων». Η υπηρεσία δεν θα περιέχει διαφημίσεις, ενώ θα διατίθεται δωρεάν, οπότε θα βασίζεται κυρίως σε δωρεές. 

 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις ενός ειδικού, η ιστοσελίδα πιθανόν θα εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη υπηρεσία, ωστόσο η επιρροή της θα είναι περιορισμένη. Το Wikitribune θα μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, όπως το γεγονός ότι οι συγγραφείς θα πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς την πηγή κάθε γεγονότος, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δημοσιεύματα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβή.
Ωστόσο, ενώ ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να κάνει αλλαγές σε μια σελίδα, αυτές θα αναρτώνται μόνο εάν εγκριθούν από κάποιο μέλος του προσωπικού ή κάποιον έμπιστο εθελοντή. Από την άλλη, οι δημοσιογράφοι που θα αποτελούν την κύρια ομάδα συγγραφέων θα εργάζονται επί πληρωμή, αν και πιθανόν υπάρξουν περιπτώσεις όπου ένας εθελοντής γράψει την αρχική είδηση και στη συνέχεια την επεξεργαστεί κάποιο μέλος του μόνιμου προσωπικού.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι αναγνώστες επιζητούν αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας πληροφορίες οι οποίες βασίζονται σε γεγονότα, οπότε θεωρώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση», δήλωσε ο Γουέιλς στο BBC.
«Θα έχουμε ανθρώπους που θα εγγραφούν ως μηνιαίοι εθελοντές και όσους περισσότερους έχουμε, τόσους περισσότερους δημοσιογράφους θα μπορούμε να προσλάβουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com