Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μαξίμου: Πρόσληψη 1.300 οικογενειακών γιατρών για τις 239 τοπικές μονάδες υγείας

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί η στις 15 Ιουνίου η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του στην πόλη στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των 239 τοπικών μονάδων υγείας στη χώρα έως το τέλος του 2017, κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν ότι θα καλύπτουν το μέγιστο 10.000 - 12.000 ανθρώπους.
Οι μονάδες αυτές θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό και προβλέπονται 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας.



Μέχρι το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη Θεσσαλονίκη δημοπρατούνται 11 σχολικές μονάδες μέσα στο 2017, με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μεταξύ των οποίων και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.
Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν να στεγάζονται σε κοντέινερ.
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τη Διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και ενημερώθηκε για το έργο του Θεάτρου καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Όπως έκανε γνωστό αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των δύο ανοιχτών θεάτρων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Γης και Θέατρο Δάσους) καθώς και τη δημιουργία θεατρικού μουσείου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com