Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Υπ. Παιδείας: Κανένας αιφνιδιασμός για την υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός για την καθιέρωση της υποχρεωτικής 14χρονης εκπαίδευσης δίνει το υπουργείο Παιδείας.

 
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι θα συνεχίσει την κοινωνική πολιτική του. «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας παραμένει σταθερό στην εκπαιδευτική πολιτική και στο σχεδιασμό της θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής 14χρονης εκπαίδευσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Όπως έχει δώσει έμπρακτα δείγματα, το Υπουργείο θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση των μέτρων μετά από συζητήσεις και συνεννόηση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και άρα, δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει με καμιά ρύθμιση. Για αυτό ακριβώς και γεννά ερωτηματικά η εκμετάλλευση που γίνεται για ένα μέτρο που αποσκοπεί στη αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής των παιδιών και της ανακούφισης της οικογενειών τους».
Με δεδομένο, ότι μεγάλο ποσοστό των προνηπίων της χώρας φοιτά ήδη κάθε χρόνο στο δημόσιο νηπιαγωγείο συνεπώς και για τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ικανοποιήσει όλες τις εγγραφές των προνηπίων που θα αιτηθούν στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, όπως προβλέπεται από τον νόμο 1566/85.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com