Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ν. Βούτσης: Έως τις 19/5 προς ψήφιση τα μέτρα

Έως τις 19 Μαΐου και με τη διαδικασία του επείγοντος θα τεθούν προς ψήφιση τα μέτρα της διετίας 2019-2020, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος βρέθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορά το προσφυγικό δράμα.

 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε πως το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή έως τις 12 ή 13 Μαΐου, ενώ διευκρίνισε πως τα μέτρα θα αποτυπώνονται σε δύο διαφορετικά κεφάλαια. Το ένα θα αφορά τα μέτρα του 2019 στο συνταξιοδοτικό, ύψους 1% του ΑΕΠ και τα αντίμετρα και το άλλο τα μέτρα του 2020 στο φορολογικό, ύψους 1% του ΑΕΠ και τα αντίμετρα. Πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν δύο ημέρες με συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών και τα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν έως την Παρασκευή 19 Μαΐου. 
Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε τη σημασία της ψήφισης των μέτρων, καθώς εξελίσσεται η διεθνής συζήτηση για το χρέος, έτσι ώστε έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα. Εκτίμησε ότι η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος έχει ωριμάσει αρκετά, ώστε να είναι εφικτή μια συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com