Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανοίγει ο δρόμος για νέες γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο το 2018

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη διαδικασία να ανοίξουν προς εξερεύνηση νέες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου τον επόμενο χρόνο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Μεταξύ των πρώτων θα είναι η περιοχή των Γρεβενών, από όπου θα περάσει κοντά ο αγωγός ΤΑΡ, δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας διαχείρισης υδρογονανθράκων (HHRM), Γιάννης Μπασσιάς.

"Από τον επόμενο χρόνο, ίσως και νωρίτερα, θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε ότι ανοίγουμε την πόρτα σε όποιον ενδιαφέρεται για onshore τοποθεσίες", δήλωσε μιλώντας στο Reuters.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η HHRM, θα αρχίσει να καταρτίζει προγράμματα δεδομένων για τα Γρεβενά και τις κεντρικές περιοχές επίσης.
Ο Γ. Μπασσιάς τόνισε πως αναμένει οι πρώτες νέες offshore και onshore γεωτρήσεις να ξεκινήσουν σε δύο χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι πιο σταθερές τιμές του αργού και ένα πιο σταθερό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, θα προσέλκυε ενδιαφερόμενους για τα υπόλοιπα 17 από τα 20 οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Το 2014 δεν είχαν συγκεντρώσει ενδιαφέρον. 
"Έχουμε δει όλες τις μεγάλες εταιρείες, και αυτές μεσαίου μεγέθους επίσης. Είναι αδιανόητα να μην έχουμε το επόμενο διάστημα εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις τοποθεσίες που δεν παραχωρήθηκαν με κάποια μορφή leasing το 2014", τόνισε ο Μπασσιάς.
"Είμαστε αισιόδοξοι, διότι πρόκειται για περιοχές υψηλού κινδύνου, με υψηλές ανταμοιβές", πρόσθεσε ο ίδιος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com