Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Στα 295,6 εκατ. η αποτίμηση για το 25% του ΑΔΜΗΕ

Σε 295,6 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή το 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, ενώ το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ αναμένεται στην προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματισθεί για τις 23 Μαΐου.
Έχει προηγηθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 24 % των μετοχών του Διαχειριστή στην κινεζική εταιρεία State Grid έναντι 320 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εισφερθεί το υπόλοιπο 51 % στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

 
Οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα μεταβιβαστούν στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τελευταίας και στη συνέχεια θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο.
Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει, μέσω της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, το 51% του ΑΔΜΗΕ.
Στη Γενική Συνέλευση θα τεθούν, επίσης, οι προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό της ΔΕΗ που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στην παροχή χρηματοδοτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή μέτρων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com