Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αντωνοπούλου: Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων το α' 4μηνο 2017

Οι επιχειρήσεις προσδοκούν ότι θα υπάρχει ομαλότητα και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των προσλήψεων -το ισοζύγιο σε σχέση με τις απολύσεις είναι θετικό- αλλά και από το είδος των θέσεων εργασίας, που δημιουργούνται, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
«Ξέρουμε ότι έχουμε θετικό πρόσημο προσλήψεων- απολύσεων, όχι μόνο πέρυσι, αλλά και το πρώτο τετράμηνο αυτής της χρονιάς. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι, πέρα από το ότι έχουμε το θετικό πρόσημο, οι καινούριες θέσεις που δημιουργούντα έχουν πλέον ανατρέψει αυτό που συνέβαινε τα τελευταία 2-3 χρόνια, δηλαδή οι θέσεις πλήρους απασχόλησης φθάνουν πλέον στο 52-55% και η μερικής απασχόλησης μειώνονται», επισήμανε η κ.Αντωνοπούλου, διευκρινίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια οι θέσεις μερικής απασχόλησης αυξάνονταν με μεγάλο ρυθμό, ενώ υπήρξε χρονιά κατά την οποία είχαν αυξηθεί κατά 30%.


Η αν. υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το συντομότερο δυνατό, όχι μόνο θα κλείσει η β' αξιολόγηση, αλλά θα έχουμε εκείνες τις συνθήκες, που θα μας επιτρέψουν να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα μας επιτρέψουν να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη διευθέτηση του χρέους».
«Αυτό είναι που ζητούν οι αγορές, αυτό είναι που αυτή τη στιγμή η οικονομία ζητά για να μπούμε σε μία ομαλότητα», είπε, σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και έχουν πλέον υποχρέωση και όλοι αυτοί, με τους οποίους συνομιλούμε, να παρουσιάσουν μία ξεκάθαρη λύση, η οποία θα μας επιτρέπει να γυρίσουμε σελίδα το δυνατόν συντομότερο».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com