Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Δύο απόψεις στην ΕΕΤΤ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών Οι μεν λένε για 6, οι δε για 18!

Το σίριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται. Με δύο απόψεις εμφανίστηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης, απαντώντας στα ερωτήματα βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήλωσε πως μετά την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2 στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι συχνότητες που θα περισσέψουν θα φθάνουν για έξι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ή οκτώ εάν η χώρα κατοχυρώσει περισσότερες ψηφιακές συχνότητες.

Σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του προέδρου, ο αντιπρόεδρος Νίκος Παπαουλάκης υποστήριξε πως οι άδειες μπορεί να φθάσουν και τις 18, αν βέβαια τα κανάλια υιοθετήσουν την υβριδική τηλεόραση! Επανέλαβε ωστόσο τη βασική θέση του, που ταυτίζεται με τις θέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία έχει περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε 12. Αυτό είναι το τεχνικό σκέλος, διότι στην πραγματικότητα μετά τον Φεβρουάριο επιχειρήθηκε το κλείσιμο του Mega, μέσω της Digea, με στόχο να μείνουν στον αέρα τέσσερις μεγάλοι σταθμοί, ο ΑΝΤ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΪ, και το Star.

Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της ΕΕΤΤ δήλωσαν πως η μετάβαση στο νεότερο μοντέλο ψηφιακής μετάδοσης είναι ζήτημα πολιτικό και όχι της ΕΕΤΤ, ο αντιπρόεδρος της Αρχής επέμενε πως υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των καναλιών αν εκπέμψουν με το σύστημα DVB-T2. Η κυβέρνηση από τη μεριά της κάνει λόγο για έξι άδειες, ενώ το ΕΣΡ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί. Ο νόμος ορίζει πως πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη ΕΣΡ και υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Αυτήν την Πέμπτη καλούνται σε ακρόαση τα μέλη του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής...
 
website counter
friend finderplentyoffish.com