Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

«Παράθυρο» από Τσακαλώτο για αφορολόγητο στα 6.250 ευρώ με τα αντίμετρα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το αφορολόγητο να μην πέσει κάτω από τα 6.250 ευρώ αντί των 5.681 ευρώ που προβλέπει η συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα.
Μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τα μέτρα, εξήγησε ότι με την ενεργοποίηση των αντίμετρων ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων μειώνεται από 22% σε 20%, γεγονός που θα επιφέρει αυτόματη αύξηση του αφορολόγητου κατά περίπου 570 ευρώ.


Κατά την ενημέρωση των βουλευτών από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από συμμετέχοντες βουλευτές, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, γεγονός που απέδωσε σε σειρά παραγόντων, όπως: Η αγορά έχει θετική ψυχολογία, τα spreads πέφτουν, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, διάφοροι παράγοντες είναι σε αναμονή περιμένοντας την πλήρη εξομάλυνση των πραγμάτων.
«Η συμφωνία δεν είναι ούτε άσπρη ούτε μαύρη», ήταν ένα ακόμη συμπέρασμα της, κεκλεισμένων των θυρών, ενημέρωσης, ενώ ασκήθηκε, την ίδια ώρα, σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν είμαστε σαν τη Ν.Δ. που έφερνε μνημόνια χωρίς αντίμετρα, μνημόνια που έπλητταν τους ασθενέστερους», ειπώθηκε συγκεκριμένα. Σε κάθε περίπτωση, «η αξιωματική αντιπολίτευση θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με τα αντίμετρα». Κάποιοι βουλευτές διατύπωσαν επιπλέον την απορία τους πώς είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται η Ν.Δ. για το πλεόνασμα 3,5%, όταν εκείνη είχε συμφωνήσει για 4,5%.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα μειωθεί ο φόρος στα αγροτο - εφόδια (με εξαίρεση το πετρέλαιο), από το 24% στο 13%, από 1ης Ιουλίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com