Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Τροπολογία ΝΔ: Δώστε από φέτος 865 εκατ. ευρώ ως "αντίμετρο"

Τροπολογία για τη διανομή του πλεονάσματος από φέτος σε  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε αναπτυξιακές δράσεις κατέθεσε η ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο των μέτρων και αντίμετρων, καλώντας την  κυβέρνηση να την κάνει δεκτή. 

Σύμφωνα με την τροπολογία, μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος της υπέρβασης του προϋπολογισμού ίσο με 865 εκατ. ευρώ ή 0.5% του ΑΕΠ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2017, μπορεί να χρηματοδοτήσει τις εξής δράσεις: α) τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, β) την κατάργηση του αναποτελεσματικού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, γ) επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές στο 13% από το 24% και δ) τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος κατά 20%. 
Στην τροπολογία που υπογράφουν 13 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Χρ. Σταϊκούρα τονίζεται ότι σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο (ν 4336/2015-Αυγ 2015) και το συμπληρωματικό Μνημόνιο (Ιούνιος 2016) σε περίπτωση υπέρβασης του στόχου το ποσό της υπέρβασης διατίθεται ως ακολούθως: τουλάχιστον 30% για το χρέος, άλλο ένα 30% για εξόφληση ληξιπρόθεσμων  και το 40% για ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και τη μείωση των φόρων. Η διάθεσή του γίνεται σε συνεννόηση με τους δανειστές. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πλεόνασμα το 2016 3,9%  του ΑΕΠ  ή 6,937 δισ. ευρώ.

Μαξίμου: Γκάφα ολκής ή τζάμπα μαγκιά η τροπολογία ΝΔ;

«Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη 'τόσα και άλλα τόσα μέτρα', δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με την τροπολογία της ΝΔ για τη χρηματοδότηση τεσσάρων δράσεων από το πλεόνασμα.

«Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς – όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων –, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα.
Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com