Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Χαλκιδική: Τον Ιούνιο παραδίδεται ο δρόμος Μουδανιών- Ποτίδαιας- Το επόμενο καλοκαίρι τα 900 μέτρα στη γέφυρα της Ποτίδαιας

Βασανιστική ήταν η επιστροφή όσων αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στη Χαλκιδική.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πέρυσι προς χρήση τον κεντρικό άξονα του αυτοκινητοδρόμου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, δρόμο μήκους 17,5 χλμ. Ωστόσο, τα τέσσερα χιλιόμετρα από τα Μουδανιά μέχρι την Ποτίδαια, ευθύνης της Εγνατία Οδός Α.Ε. δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μποτιλιάρισμα κάθε φορά που μεγάλος όγκος οχημάτων «μετακομίζει» στον γειτονικό νομό.


Τον Ιούνιο παραδίδονται τα τρία χιλιόμετρα του Μουδανιά- Ποτίδαια
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Απόστολο Αντωνούδη, οι εργασίες στα τρία από τα τέσσερα χιλιόμετρα που απομένουν, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και θα παραδοθούν προς χρήση. «Οι εργασίες σε αυτό το κομμάτι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Η ημερομηνία παράδοσης είναι η 15η Ιουνίου, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να το παραδώσουμε νωρίτερα» ανέφερε ο κ. Αντωνούδης.
Το επόμενο καλοκαίρι τα 900 μέτρα στη γέφυρα της Ποτίδαιας
Ωστόσο, ως εκκρεμότητα θα παραμείνει για ακόμη ένα καλοκαίρι το τμήμα των 900 μέτρων κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας, στο οποίο δεν εκτελούνται εργασίες. «Το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο στο σύνολό του σαφώς κι επηρεάζει παρά πολύ την κατάσταση στον δρόμο, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αφορά εμάς. Υπήρχαν τρεις προσφυγές κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας διότι δεν ήθελαν να κατασκευαστεί κλειστός αυτοκινητόδρομος στο σημείο και καθυστερήσαμε πολύ. Εφόσον έληξε αυτή η διαδικασία και η Εγνατία Οδός κέρδισε, απομένει τώρα το διαδικαστικό κομμάτι για την απαλλοτρίωση» σημείωσε ο κ. Αντωνούδης.
Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η υπογραφή για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρζτη, ώστε στη συνέχεια να ακολουθηθούν διαδικασίες κατεπείγοντος. Ο κ. Αντωνούδης βρίσκεται στην Αθήνα και πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον κ. Σπίρτζη. «Εφόσον λάβουμε την υπογραφή του υπουργού, αυτό σημαίνει ότι πάμε σε δημοπράτηση εντός διμήνου, για να έχουμε ανάδοχο στο έργο μέχρι το φθινόπωρο και υπολογίζουμε ότι και τα 900 εναπομείναντα χιλιόμετρα θα είναι έτοιμα περίπου στο επόμενο καλοκαίρι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com