Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Attica Bank: Προσφορά της AEDC για τη διαχείριση «κόκκινων δανείων» 1 δισ. ευρώ

Δεσμευτική προσφορά για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, αλλά και για την κάλυψη κεφαλαιακής «τρύπας», ύψους 70 εκατ. ευρώ, υπέβαλε η Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC), σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Bank.
Η προσφορά της βρετανικής εταιρείας αναμένεται να εξεταστεί και να εγκριθεί στην προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, στις 15 Μαΐου.

 
Η επιχειρηματική στρατηγική της AEDC συνίσταται στην ανάληψη διαχειριστικών projects του χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς και λοιπών τραπεζικών-χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (performing loans, NPLs) στην Ευρώπη.
Βασική της στόχευση αποτελεί η επένδυση σε:
  • πλατφόρμες και στοιχεία ενεργητικού εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, καλυμμένων ή ακάλυπτων
  • χρηματοοικονομικές πλατφόρμες (με χαμηλό κόστος και υψηλή fin-tech τεχνολογία) που προσφέρουν πληρωμές και τραπεζικές λύσεις για εξειδικευμένους καταναλωτές
  • εποπτευόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (περιλαμβανομένων των τραπεζών).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, πλέον «η Attica Bank θα μπορεί, πλήρως κεφαλαιοποιημένη, χωρίς να φέρει το βάρος του αντίστοιχου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της και με ιδιαίτερα αυξημένο δείκτη φερεγγυότητας, να αναπτύξει περαιτέρω και απρόσκοπτα όλες τις δραστηριότητές της».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com