Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν είναι όλα τα μνημόνια ίδια

«Δεν είναι όλα τα μνημόνια ίδια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ επέμεινε ότι χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα, επαναλαμβάνοντας πως εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, τα μέτρα τα οποία ζητεί το Ταμείο δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
«Δεν είναι ίδια τα μνημόνια 1 και 2 που οδήγησαν σε συρρίκνωση του ΑΕΠ και έκρηξη της ανεργίας με τον πολιτικό συμβιβασμό που έγινε τον Ιούλιο του 2015», σημείωσε, μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ενώ τόνισε πως αν συγκρίνει κανείς τα πρώτα δύο ελληνικά προγράμματα με το τρίτο πρόγραμμα «πρόκειται για τη μέρα με τη νύχτα».


«Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσαρμογής, με μέτρα που δεν θα επιλέγαμε αν δεν βρισκόμασταν σε καθεστώς επιτροπείας», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι στο Eurogroup στις 22 Μαΐου θα τεθούν επί τάπητος η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και το ζήτημα του χρέους.
Υπογράμμισε δε ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το ΔΝΤ επιθυμεί ρύθμιση του χρέους, αλλά και ότι η Γερμανία εκτιμά πως δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς συμμετοχή του Ταμείου, η ρύθμιση του χρέους είναι μονόδρομος.
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, είναι άμεσα να πραγματοποιηθεί δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.
Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στρώματα τα οποία έχουν υποστεί επιβαρύνσεις, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για μειοψηφία. Διαβεβαίωσε ότι το 2017 δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές, ενώ για το 2018 είπε ότι «μπορεί η αλλαγή στον υπολογισμό να αυξήσει για λίγο τις ασφαλιστικές εισφορές, ωστόσο η οριζόντια έκπτωση 15%, θα οδηγήσει -για την πλειονότητα των ασφαλισμένων- σε ίδιες ή σε κάποιες περιπτώσεις και μειωμένες εισφορές».
Σχετικά με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανέφερε ότι γνωμοδότησε πως θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές και καλύτερη αιτιολόγηση. «Θα ληφθεί υπ’ όψιν η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση πως θα δημιουργηθεί περαιτέρω ζήτημα.
Μιλώντας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε ότι έχουν κανονιστεί συγκεκριμένες συναντήσεις, με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Κίνας. Όπως πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει συναντήσεις και με άλλους ηγέτες.
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού και επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com