Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Λεφτά υπάρχουν για... αναδρομικές αυξήσεις υπερωριών στο Δημόσιο

Σπατάλη στο Δημόσιο και τους υπαλλήλους του προκύπτει από δυο αποφάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Αναδρομικά από 1ης 1ου του 2017 αυξάνεται η αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εκτός ωραρίου και Κυριακές και Αργίες. Η εγκύκλιος του Γιώργου Χουλιαράκη για την υλοποίηση της απόφασης εστάλη την Παρασκευή προς όλα τα υπουργεία, τα Αρχηγεία των Σωμάτων Ασφαλείας, το ΓΕΣ, ΓΕΝ , ΓΕΑ τις περιφέρειες της χώρας, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τα ανώτατα δικαστήρια, τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και φυσικά την Βουλή. 
Συγκεκριμένα

 
* Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία νυχτερινή εργάσιμων ημερών σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις μέρες του  μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 50%  από το 40% στο 60% του ωρομισθίου.
* Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία ημερήσια ή νυχτερινή που παρέχεται Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε  σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 25% από το 60% στο 75% του ωρομισθίου.
Εν τω μεταξύ, απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια δίνει το προνόμιο σε επτά υπάλλήλους της νομικής υπηρεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να δηλώνουν 40 ώρες υπερωριακής απασχόλησης, κατ' οίκον, χωρίς άμεσο έλεγχο από καμία προϊστάμενη αρχή!  
Την απόφαση μάλιστα υπογράφει η  προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας  Χαρίκλεια Λιβιτσάνου, η οποία περιλαμβάνει τον εαυτό της σε αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση.
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά στη «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής εργασίας υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης για το χρονικό διάστημα από 13/3/2017-30/6/2017».
Στο συνεργείο θα μετέχουν οι εξής υπάλληλοι:
ΣΩΦΡΟΝΑ ΛΥΔΙΑ, ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΟΥΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΑΠΠΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΡΔΑΜΗ ΑΓΑΘΗ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Και ορίζεται πως  “η παραπάνω υπερωριακή εργασία θα παρέχεται μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου και ως τις 22:00, είτε στο χώρο εργασίας είτε κατ’ οίκον”.

Οι εφοριακοί που εργάζονται υπερωριακά, είτε στο γραφείο τους, είτε σε αποστολές ελέγχου, έχουν ανώτατο όριο αμοιβόμενων ωρών, τις 28, έναντι των 40 που θα δηλώνουν οι μετέχοντες στο συγκεκριμένο συνεργείο εκλεκτοί υπάλληλοι της Αρχής και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com