Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Παράθυρο" για επίλυση "αδικιών" από τη νέα βάση υπολογισμού των εισφορών

Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στις εισφορές των επαγγελματίας, η Υπ. Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας σε συνεδρίαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειπώθηκε ότι για το 2019 είναι ακόμα ανοικτό, καθώς καταργείται μεν η έκπτωση 15% (σ.σ. στη βάση υπολογισμού των εισφορών, δηλαδή στο ακαθάριστο εισόημα), ωστόσο θα εξεταστεί πώς θα επιλυθούν πιθανές αδικίες που μπορεί να δημιουργούνται.
Ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Αχτσιόγλου προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τη συμφωνία ως προς το εργασιακά, παρουσίασε το σύνολο των σχετικών αντιμέτρων. Τόσο η ίδια, όσο και ο κ. Πετρόπουλος απάντησαν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΦΚΑ. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι η συζήτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές βασίζεται σε λανθασμένες βάσεις, γιατί το 2017 δεν αλλάζει τίποτα απολύτως, ενώ το 2018, με το 15% έκπτωση, το ύψος των εισφορών για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα είναι το ίδιο, ενώ για κάποιος θα υπάρξει μία πολύ μικρή επιβάρυνση και για κάποιος άλλους μπορεί και κάποια ελάφρυνση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com